Sparer 4,5 mill. kr i året på samlokalisering

I dag, tirsdag 17.09, blir Fylkesmannen i Innlandet fysisk samlokalisert – med om lag 200 medarbeidere på Lillehammer og i overkant av 40 på Hamar. Det gir bedre tjenester og lavere husleie.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 17.09.2019

Sammenslåingen vil bidra til at vi i enda større grad kan bli en medspiller for alle kommunene i Innlandet – på alle våre fagområder. Det vil være enklere for enkeltpersoner, kommunene og samarbeidspartnere å komme i dialog med oss, sier fylkesmann Knut Storberget – og oppsummerer: -At vi fysisk er samlet, gir også økt kraft i å bidra til et sterkere Innlandet.

Én organisasjon siden 1. januar 2019

Fylkesmannen i Innlandet ble etablert ved årsskiftet ved at Fylkesmannen i Oppland og Fylkesmannen i Hedmark ble slått sammen. Det var besluttet at hovedkontoret skulle være på Lillehammer, og én enhet skulle være i Hamar. En fysisk sammenslåing har ikke blitt realisert før nå, noe som har sammenheng med at det har tatt sin tid å få til avtaler om kontorlokaler etter statens normer.

Når blir det enklere å skape en felles kultur og i enda større grad samordne og effektivisere. 

Mindre totalareal gir lavere husleie

Statsbygg, som administrer lokaler for fylkesmennene, har laget en analyse for Fylkesmannen i Innlandet som viser at arealene som det nye fylkesmannsembetet får til rådighet er 42 prosent mindre enn arealene de to tidligere embetene hadde. Det innebærer igjen en årlig innsparing i husleiekostnader på 22 prosent eller snaut 4,5 mill i året.

Det er regler i staten om at totalareal – altså inklusive møterom, ganger, sosiale soner etc – ikke skal være mer enn 23 kvm pr. ansatt, og at KMD skal godkjenne alt til slutt. Dette gjør at Fylkesmannen i Innlandet ikke får større areal enn det Fylkesmannen i Oppland hadde, men de medarbeiderne som flytter fra Hamar, må få plass i de samme arealene. 

Mens bygget i Rosenlund bygges om, vil Fylkesmannen i Innlandet holde til i midlertidige lokaler i Industrigata 17 («gamle» Statens Vegvesen).