Fylkesmannens egne ord - Elverum

Det ble hjemmeseier for fylkesmann Knut Storberget da han prøvde seg mot verdens beste keeper, Elverum håndballs Morten Nergaard. I de fleste sammenhenger er det Elverumsspillerne som lykkes aller best, blant annet i Champions League.
Det ble hjemmeseier for fylkesmann Knut Storberget da han prøvde seg mot verdens beste keeper, Elverum håndballs Morten Nergaard. I de fleste sammenhenger er det Elverumsspillerne som lykkes aller best, blant annet i Champions League. (Foto: Ivar Ødegaard)

Etter hvert eneste av de 48 kommunebesøkene fylkesmann Knut Storberget er på nå i vinter, gjør han seg noen tanker som han deler med leserne.

Alt det du leser nedenfor må forstås ut ifra følgende: På dette siste kommunebesøket når jeg det høyeste stadium i inhabilitet, subjektivitet og følelsesmessig ubalanse. Jeg bedrev derfor denne dagen ingen saksbehandling; men kun det aller viktigste; gode samtaler; møter med inspirerende ildsjeler og observasjon av vekstmuligheter og politisk djerve beslutninger. Vi avslutter hjemme; i Elverum.

Elverum kommune har mye å by på. Med store satsinger som helsehus og skolebygg, miljøbydel Ydalir møtte vi hjerterom og vyer. Og treffsikkerhet og gode redninger. Takk for flott drakt jeg skal bære med stolthet; spiller 64 Elverum Håndball Herrer!

En av verdens beste keepere Morten Nergaard; jeg fikk inn et mål. I flerbruksanlegget Terningen arena; med helseaktiviteter, Høgskolen i Innlandet, storkjøkken, kulturhus, bibliotek, forsvarsaktiviteter osv. Her har kommunen tatt gode strategiske grep som bare vil vokse. Besøket ga oss også muligheter til å høre Anna L. Ottosen og Kathrine Skretting; fremoverlent lederskap på veg mot universitet. Offensivt spill med scoringsmuligheter!

Vår runde i Innlandets 48 kommuner er ved vegs ende. Det blir flere besøk! Det som huskes best fra turen, også fra Elverum, er møter med barne- og ungdomsrepresentanter. Aron og Kasper; dere ga møtet på Elverum folkehøgskule god mening. Et treff i kongerommet/aula 9. april 2019 hvor Elverumsfullmakten ble signert 9. april 1940, for å diskutere demokrati og deltagelse med dere ble symboltungt og riktig. Dere er gode representanter for de som skal bære demokrati og deltagelse inn i ei ny tid. Takk for bidraget; og lykke til!

Og takk til rektor for flott og viktig tale og kultursjefen Line og Elverum kommune for en svært godt opplagt dag.

Festen som avsluttet det hele tok vi hjemme hvor historiens ring sluttes. På stedet hvor formannskapet i Elverum kommune møttes for første gang i 1837 samla vi oss 182 år etter, med dagens formannskap. For å diskutere Elverum kommunes videre utvikling. Vi hos Fylkesmannen i Innlandet ser frem til videre diskusjon om kommunal velferd, politikeres arbeidsmuligheter og kommunestruktur.

Så kan vi som er fra Elverum sterkt anbefale Elverum Mannskor og Elverumssangen.

En ting har jo turen rundt i Innlandet lært oss; lokalsamfunns identitet og stolthet er fundament for all satsing. Det har vi i rikt monn i Innlandet. Takk for turen!

Knut Storberget
fylkesmann

Kontaktpersoner