Orientering om undersøkelser av naturverdier i utvalgte områder med kalkskoger i Telemark 2018

Fylkesmannen beklager at grunneierne ikke ble varslet om de planlagte undersøkelsene før de ble gjennomført.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 17.06.2019

Bakgrunn

Biologer utførte på oppdrag fra Miljødirektoratet undersøkelser av naturverdier i utvalgte områder med kalkskoger i Telemark i feltsesongen 2018.   

Berørte grunneierne skulle ha blitt orientert om disse undersøkelsene før feltarbeidet i 2018, men på grunn av begrenset kapasitet ved vår Miljøvernavdeling i Telemark var dette dessverre ikke mulig å utføre.

Hensikten med undersøkelsene var å øke kunnskapen om naturverdier i kalkskog i Telemark. Tilsvarende undersøkelser er utført, eller vil bli utført, i de fleste fylker i landet med forekomster av denne skogtypen.

Kartleggingen ble utført av biologer fra stiftelsen BioFokus på oppdrag fra Miljødirektoratet. Materialet danner et godt grunnlag for generell forvaltning av naturverdier og ulike former for arealplanlegging, samt for eventuelle vurderinger av frivillig vern av skog etter naturmangfoldloven.

Resultatene fra undersøkelsene i 2018 ble rapportert til Miljødirektoratet i 2019, og alle berørte grunneiere vil i løpet av koret tid motta kopi av rapporten som berører deres eiendom. 

Det er også utarbeidet en samlerapport fra undersøkelsene, som finnes som elektronisk dokument på Biofokus sin hjemmeside.
Se lenke i menyen til høyre.

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.