Mange deltakere på årets høstkonferanse i Vrådal

Foto: Roger Jensen, Statsforvalteren i Vestfold og Telemark.

Kvalitet, kompetanse og kapasitet - og hvordan planlegge og prioritere ressurser og innsats i kommunene? Dette var tema da Helse- og omsorgsavdelingen hos Fylkesmannen arrangerte to-dagers konferanse i Vrådal 22. – 23. oktober. Med nærmere 170 deltakere, kan det tyde på at konferansen hadde tema som traff. 

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 28.10.2019

«I et hav av oppgaver, hvordan skal kommunene prioritere innsatsen og ressursene?» Dette var tittelen på innlegget som åpnet konferansens første dag, og som gav en fin avsats til to konferansedager tettpakket med program.

Målet med konferansen var å gi ledere, mellomledere og ansatte i den kommunale helse- og omsorgstjenesten ny inspirasjon, innsikt, oversikt, og ikke minst verktøy til å planlegge, lede, dimensjonere, kvalitetssikre og utvikle de kommunale tjenestene - slik at de står rustet for de utfordringene som vil komme i tiden fremover.

Et særlig fokus ble viet lege- og fysioterapitjenestene, og ellers nye lovkrav som kommunene må ta høyde for når de planlegger sine tjenester.

På dag to var det parallelle sesjoner, hvor kommuneoverlegene hadde sitt eget program, mens de øvrige fikk høre om Fylkesmannens tilskudd, hva de benyttes til, søknadsfrister, samt informasjon om ulike satsninger.

Med fusjonen av de to embetene er det enda flere kommuner en kan lære av, hente inspirasjon fra, og bygge nettverk med. Fylkesmannen synes det er stor stas å kunne få legge til rette for at kommunene kan få treffe hverandre i en slik setting. Det ble gitt klart uttrykk for ønske om videreføring av en slik konferanse fra deltakerne side.  

Til høyre i artikkelen finner du presentasjonene fra de som hadde innlegg på konferansen. 

Anders Johansen, Horten kommune
Astrid Woodhouse og Fred Hatlebrekke
Geir Dunseth
Hilde Skredtveit Moen, Helsedirektoratet
Svein Lie, Helsedirektoratet
Torstein Garcia de Presno, RVTS

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.