- Unngå å reise til kommuner med mutert virus

Statsforvalteren i Troms og Finnmark anbefaler innbyggerne i nord om å unngå å reise til de 10 kommunene i Oslo og Viken som er berørt av utbruddet av et mutert virus.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 23.01.2021

Utbruddet av det muterte viruset i Nordre Follo kommune viser alvoret i pandemisituasjonen. Myndighetene har i samarbeid med kommunene iverksatt kraftige tiltak som gjelder for ti kommuner; Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler og Ås.

Smittesituasjonen i kommunene i Troms og Finnmark er for tiden gunstig. Våre kommuner har gjort en stor innsats for å slå ned utbrudd og følger opp TISK-strategien (testing, isolering, smittesporing, karantene) på en svært god måte. Samtidig melder kommunene om betydelig slitasje på helsepersonell.

Statsforvalteren i Troms og Finnmark mener det er viktig at smittevernet i fylket fortsatt holdes under god kontroll, slik at helsetjenesten i kommunene har nødvendig kapasitet til å gjennomføre og trappe opp vaksinering etter hvert som det blir flere vaksiner tilgjengelig.

Unngå reiser til de ti kommunene

Med bakgrunn i dette vil Statsforvalteren i Troms og Finnmark anbefale innbyggerne i våre kommuner å unngå reiser til de 10 kommunene i Oslo og Viken der det nå er satt inn ekstra kraftige tiltak for å kunne slå ned utbruddet av det muterte viruset. 

Statsforvalterens anbefaling er et føre var tiltak for å minimere risikoen for at det muterte viruset kommer til oss og for å bidra til at kommunehelsetjenesten har de nødvendige ressurser til å gjennomføre vaksinering som planlagt.

 

Kontaktperson:

Statsforvalter Elisabeth Vik Aspaker, mobil 48 08 26 93