Søknad om mudring og utfylling ved Tønsnes/Skarpneset

Høringsfrist:
26. februar 2019 23.00

Polconsult AS planlegger etablering av tørrdokk og søker om tillatelse til mudring og utfylling i sjø ved Tønsnes/Skarpneset i Tromsø. Uttalelse kan gis innen 26. februar.

Publisert 29.01.2019

Søknaden omfatter mudring av 200 000 m3 masser og utfylling over et areal på 85 000 m2 ved gnr. 12 bnr. 97 ved Tønsnes/Skarpneset i Tromsø kommune.

Det er gjennomført miljøundersøkelser i utfyllingsområdet i sjø. Det er ikke påvist miljøgifter over god miljøtilstand i henhold til Miljødirektoratets veileder M-608 om grenseverdier for klassifisering av vann, sediment og biota.

Tiltaket vil medføre delvis nedbygging av naturtypen standeng og strandsump, med verdi "viktig" i Naturbase, og vil kunne medføre midlertidig økt turbiditet og nedslamming av nærliggende områder.

Det skal brukes sprengsteinsmasser i utfyllingen. Sprengsteinsmasser kan inneholde plast fra sprengningsarbeidene som kan utgjøre en risiko for spredning av plast til miljøet.

Som avbøtende tiltak planlegger tiltakshaver å etablere omfatningsmoloer rundt utfyllings- og mudreområdene før hovedarbeidet med utfylling og mudring igangsettes.

Søknaden fra Polkonsult AS kan du lese her. 

Send oss høringsuttalelse innen 26. februar

Fylkesmannen i Troms og Finnmark

Statens hus

9815 Vadsø

eller på epost til fmtfpost@fylkesmannen.no

Fylkesmannen behandler søknaden etter forurensningsloven § 11.

Vedtak i saken etter forurensningsloven forutsetter avklaring etter plan- og bygningsloven ved Tromsø kommune.

Høringsfrist:
26. februar 2019 23.00

Kontaktpersoner