Søknad om tillatelse til utslipp ved Mjåvatn i Ål

Høringsfrist:
7. mai 2019 23.59

Vi sender på høring en søknad om tilltatelse til utslipp fra driving av ny tappetunnel i sammenheng med utbygging av ny dam i Mjåvatn i Ål kommune.

Publisert 05.04.2019

Fylkesmannen i Oslo og Viken mottok 11. oktober 2018 søknad fra E-CO Energi AS om tillatelse etter forurensningsloven § 11. I søknaden søker de om tillatelse til utslipp fra tunneldriving i sammenheng med etablering av ny tappetunnel ved dam Mjåvatn som er en del av Stolsvassmagasinet.

Søknadens innhold

Søknaden legges til grunn for høringen. Søknaden inneholder en beskrivelse av tiltaket og de forurensningsrelaterte aktivitetene som oppstår ved etablering av tappetunnel.

Det følger også en redegjørelse av utslippet fra tiltaket og forslag til rensekrav av utslippsvann.

Søknaden danner grunnlag for saken, og kan leses i sin helhet under "Dokumenter".

Forhåndsvarsling av søknad

I samsvar med forurensningsforskriften § 36-7, forhåndsvarsles søknaden til de berørte offentlige organer og myndigheter, organisasjoner som ivaretar allmenne interesser som vedtaket angår, eller andre som kan bli særlig berørt, før vedtak blir truffet i saken.

Uttalelser

Uttalelser til søknaden gis skriftlig og sendes per e-post til fmovpost@fylkesmannen.no, eventuelt per post til Fylkesmannen i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss, innen 7. mai 2019

Vi ber om at alle henvendelser vedrørende saken merkes med referanse 2019/315.

Etter at eventuelle høringsinnspill har kommet inn til Fylkesmannen, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Fylkesmannen deretter vil fatte vedtak om tillatelse blir gitt og eventuelt på hvilke vilkår.

Høringsfrist:
7. mai 2019 23.59

Dokumenter