Flere behandlere kan ha e-konsultasjoner

På grunn av situasjonen med korona-viruset innføres det nye takster for video- og telefonkonsultasjoner hos fysioterapeut, kiropraktor, jordmor, logoped og audiopedagog. Psykologer gis utvidet mulighet for å benytte eksisterende takster. 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 25.03.2020

Nye takster for video- og telefonkonsultasjoner

Takstforskriftene åpner nå opp for at behandlerne kan avtale konsultasjoner via video eller telefon i de tilfeller dette kan være en erstatning for fysisk fremmøte. Dette kan bidra til å sikre at pasienter som har behov for oppfølging og veiledning kan få dette.

For flere av personellgruppene er behandlingsmetodene fysiske av natur, og vanlige konsultasjoner kan i begrenset grad erstattes av videokonsultasjoner og telefon. Likevel vil det i noen situasjoner være mulig å legge om deler av aktiviteten til et tilbud basert på avstandsoppfølging. Takstendringene skal bidra til å legge til rette for dette.

Veiledning for bruk av videokonsultasjon

Når behandlerne gir tilbud om videokonsultasjoner, skal pasientene kunne være sikre på at dette skjer på en sikker måte som ivaretar personvernet. Direktoratet for e-helse har laget en veiledning for bruk av videokonsultasjon (ehelse.no).

Det er viktig at alle behandlere som tar i bruk videokonsultasjoner forholder seg til disse retningslinjene.

Bruk av nye takster

Presiseringer om bruk av de nye takstene (helfo.no).

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Kontaktpersonar