E-læringskurs i palliativ behandling av eldre og alvorleg sjuke med covid-19

Eit nytt e-læringskurs skal gi helsepersonell i kommunale helse- og omsorgstenester kompetanse i palliativ omsorg, pleie og behandling av eldre og alvorleg sjuke personar med covid-19.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 16.09.2020

Kurset rettar seg spesielt mot kommunale helse- og omsorgstenester, og tilsette der som treng kompetanseheving innafor palliativ omsorg, pleie og behandling ved covid-19. Kurset vil òg vera interessant for helsepersonell i spesialisthelsetenesta. E-læringskurset består av seks modular og tar 2-3 timar å gjennomføra.

Kurset gir opplæring i symptomstøttande behandling i ein fase der pasienten klarer seg bra og kanskje blir frisk igjen. Det inkluderer òg opplæring i kliniske observasjonar, slik at helsepersonellet raskt kan identifisera forverring. Vidare omhandlar kursa palliativ pleie, omsorg og behandling i sluttfasen til livet når pasienten blir svært sjuk. 

Det er Nasjonal kompetanseteneste for aldring og helse som på oppdrag frå Helsedirektoratet har utvikla e-læringskurset. E-læringskurset er gratis og ope for alle. For å gjennomføra kurset trengst berre PC eller iPad med internettkopling.

Kurset finn du på nettsidene til Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Kontaktpersonar