Søknad om sprengninger av sjøbunn ved Bekkebukta på Bygdøy

Høyringsfrist:
7. juni 2019 23:30

Sameiet i Bekkebukta søker Fylkesmannen om tillatelse etter forurensningsloven til sprengning av sjøbunn i Bekkebukta på Bygdøy i Oslo kommune. 

Publisert 02.05.2019

Sammendrag av søknaden

Fylkesmannen i Oslo og Akershus (nå Fylkesmannen i Oslo og Viken) ga den 3.10.2017 tillatelse etter forurensningsloven til å mudre inntil 600 m3 sedimenter innenfor et areal på 700 m2 i Bekkebukta. Det har i ettertid vist seg at det er større dybdeforskjeller enn antatt i tiltaksområdet og at det er store forekomster av fjell. Søker ønsker derfor å få tillatelse til å sprenge vekk fjellpartier for å oppnå ønsket sjødybde. Søker anslår at det vil bli behov for 0,4 kg sprengstoff per m3 og det vil bli brukt non-el tennere.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden fra virksomhetsnavn lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Fylkesmannen innen 7.6.2019. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til fmovpost@fylkesmannen.no,

eller per post til:

Fylkesmannen i Oslo og Viken
Postboks 325
1502 Moss.

Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2019/1827».

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Fylkesmannen i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Fylkesmannen fatter vedtak i saken.