Ny veileder om klimatilpasning for kommunene

Miljødirektoratets veileder til statlige planretningslinjer for klima- og energiplanlegging og klimatilpasning ble lansert den 5. desember 2019. Veilederen vil være et viktig hjelpemiddel for kommunene i deres planarbeid.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 23.01.2020

Regjeringen vedtok i 2018 nye statlige planretningslinjer for klima- og energiplanlegging og klimatilpasning. Miljødirektoratet har i samarbeid med andre berørte etater utarbeidet en veileder til den delen av de statlige planretningslinjene som omhandler klimatilpasning. Veilederen er interaktiv, og kan hjelpe med klimatilpasningsarbeidet gjennom alle ledd i en planprosess.

Veilederen viser hvordan man kan ivareta klimatilpasning på ulike plannivåer, og hjelper saksbehandlere å finne relevante veiledere fra sektormyndigheter.

Veilederen er ment for kommunale saksbehandlere som skal ivareta hensynet til klimaendringer i planarbeidet. Den er også relevant for andre forvaltningsnivåer og private aktører som utfører tjenester for forvaltningen eller utvikler forslag til planer.

Lenke til veilederen, som ligger på Miljødirektoratets nettsider, finner du i menyen under fanen "Lenker".