258 millioner til kommunale klimakutt i 2020

Innen 15.2. kan kommunene søke på en pott med 258 millioner kroner. Prosjektene kan dreie seg om reduserte klimagassutslipp, system for klimavennlige innkjøpsordninger og arealendringer.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 23.01.2020

Klimasats støtter tiltak i regi av kommuner og fylkeskommuner som reduserer utslipp av klimagasser og/eller bidrar til overgangen til et lavutslippssamfunn. Etatene kan søke tilskudd sammen eller hver for seg. Det er krav om at klimasatsstønaden er utløsende for at tiltak blir iverksatt, at etatane selv går inn med en egeninnsats, og at søknaden er politisk forankret.

Miljødirektoratet oppfordrer søkere for 2020 til å:

  • kartlegge muligheter for å redusere utslipp knyttet til veiarbeid, vann og avløp, park og utendørs idrettsanlegg, både fra anleggsarbeid og i materialbruk
  • se på hvordan en kan ta vare på karbonrike arealer; søk gjerne støtte til prosjekter om hvordan disse arealene kan tas hånd om i arealplanlegging eller i annen forvaltning
  • vurdere hvordan kommunen kan innarbeide klimahensyn systematisk i sine anskaffelser og innkjøp

Søkere blir også oppfordret til å tenke bredt og helhetlig på hvordan de vil redusere klimagassutslippene. Tiltak som gir store reduksjoner i klimagassutslipp vil bli prioritert.

Miljødirektoratet arrangerte i desember et webinar for Klimasats-søkere. Link til webinaret finnes under fanen "Lenker".