Skogbruk

Bildemontasje skog
Oppdatert 20.12.2023

Statsforvaltarens oppgåver innanfor skogbruk er knytte til den langsiktige forvaltninga av skog som ressurs for lønnsam næringsverksemd. I samarbeid med andre aktørar er Statsforvaltaren er også engasjert i arbeidet for større verdiskaping basert på trevirke som råstoff.

Statsforvaltaren skal vere ein pådrivar for auka bruk av trevirke som bygningsmateriale og til produksjon av bioenergi. Det er også eit viktig mål å medverke til at vi har ein infrastruktur som kan sikre ein effektiv og lønnsam hogst, samtidig som næringa tek omsyn til miljøet.

Statsforvaltaren gir rettleiing og assistanse til kommunane på område som vegplanlegging, bioenergi, skogskjøtsel og miljøspørsmål. Andre arbeidsområde er koordinering av skogbruksplanlegginga i fylket, forvaltning av skogavgiftsordninga, tilskotsforvaltning og kontrolloppgåver.

Vis meir

Ordninger for skogbruket


Publisert 04.04.2022

Innlandsskogbruket i tall 2021

Statsforvalteren i Innlandet har utarbeidet rapporten Innlandsskogbruket i tall 2021. Den oppsummerer aktiviteten gjennom året og gir en oversikt over skogfondsregnskapet og sentral skogstatistikk for Innlandet. 


Publisert 30.03.2022

Signering av unik samarbeidsavtale om skogbrannberedskap Innlandet

Tirsdag 29. mars signerte Statsforvalteren, brannvesen og skognæringen formelt samarbeidsavtalen for skogbrannberedskap i Innlandet. Dette er en avtale som styrker beredskap og samarbeid, og er unik for Norge.


Publisert 17.03.2022

Ansvar ved vindfall i vassdrag

Landbruksdirektoratet har kommet med tydeliggjøring rundt ansvar og roller knyttet til fare for flom ved vindfall i vassdrag


Publisert 20.01.2022

Vårsamling for skogbruket i Innlandet 2022

Vårsamlingen for skogbruket i Innlandet 2022 blir avholdt den 7.april på Honne.


Publisert 06.01.2022

Bruk av skogfond til å rydde vindfall og vurdering av stormskadde bestand til skogproduksjon

Landbruksdirektoratet har klarert at skogfond kan brukes til å dekke underskudd ved oppryddingsdrifter av vindfall. Det er også kommet et oppdatert grunnlag for å vurdere om stående glissen produksjonsskog bør stå etter stormskadene eller avvirkes for nyplanting.


Publisert 22.12.2021

Stormskader informasjon fra Landbruksdirektoratet

Landbruksdirektoratet har kommet med samlet og oppdatert infomasjon på egen side for stormskader som følge av stormen 19. november 2021.


Publisert 23.11.2021

Omfattende stormskader i Innlandet

Været fredag 19. november førte til stedvis brutale skader på skogen i Innlandet. Statsforvalteren samarbeider med skogeierorganisasjonene og forsikringsselskapet Skogbrand om å skaffe oversikt over skadeomfanget.


Publisert 08.11.2021

Frist for søknad om refusjon av skogfond og NMSK tilskudd 2021

Skogeiere som har refusjonskrav som er tilskuddsberettiget må levere dette innen de frister som fremgår av tabellen nedenfor.

Skogfondbilag vedrørende tiltak som ikke gir tilskudd må leveres senest 31. desember, enten digital registrering eller direkte til kommunen.


Publisert 21.10.2021

Tilskudd fra skogbrukets rentemidler 2022

Det kan gis støtte til FoU-prosjekter, informasjons- og opplæringstiltak, undersøkelser, samt fellesutgifter i sammenheng med skogfaglige arrangementer.


Publisert 03.09.2021

Ledig stilling som seniorrådgiver / rådgiver – skogbruk og miljø

Enhet for skog- og trebruk i virksomhetsområdet for miljøvern, landbruk og næringsutvikling har ledig stilling.