Fjell Norge på plass i Berlin

Innlandets bedrifter på IGW 2020 Foto: Fjellnettverket
Innlandets bedrifter på IGW 2020 Foto: Fjellnettverket

Også i år deltar Fjell Norge på Internationale Grüne Woche. Fjell Norge strekker seg fra Setesdal i sør til Trøndelag i nord, og over 30 deltakere skal friste tyskere og europeere med fantastisk mat og opplevelser fra fjellet.

Fra Innlandet har vi plukket ut et bredt spekter av bedrifter og produkter. Disse gir et bilde av hvordan stedegne ressurser og naturen gir grunnlag for matproduksjon, næringsinntekter, mangfold og opplevelser. Bedriftene presenterer produkter som rakfisk, et stort mangfold av oster, rømme, smør, viltproduker av ulike slag, spekemat og opplevelser knyttet til landbruk, dyr, tradisjoner, natur og historie.

Satsingen på Grüne Woche er ett av tre store omdømmeprosjekt for mat og landbruk i norsk landbrukspolitikk; Matstreif nasjonalt, Det Norske Måltid og IGW internasjonalt. Norges deltakelse i Berlin er et tett samarbeid mellom Landbruks -og matdepartementet, Innovasjon Norge, Norges ambassaden i Berlin og de regionalprosjektlederne. Messen foregår i perioden 17. - 26. januar.

IGW er en av verdens største messer for mat, gartneri og landbruk. Her presenteres matkulturer fra over 60 land. Totalt deltar over 1 600 utstillere med over 100 000 produkter fra hele verden. Det ventes rundt 450 000 besøkende.

Her kan du lese mere om deltakerne fra Innlandet: 

Bedriftene fra Hedmark

Bedriftene fra Oppland