Lokal mat og urbant landbruk i vinden

Ole Magne Omdal fra Fylkesmannen sammen med Mosk og Klara fra Kutoppen under Mat i sentrum 2018.
Ole Magne Omdal fra Fylkesmannen sammen med Mosk og Klara fra Kutoppen under Mat i sentrum 2018. (Foto: Fylkesmannen i Agder.)

Planlegger «Mat i sentrum» på torvet i Kristiansand 31. august.

Forberedelsene til et nytt «Mat i sentrum» på torvet i Kristiansand er i full gang. Fjorårets arrangement, som samla 10 000–15 000 mennesker, har gitt mersmak til så vel arrangører som deltakere. I år blir arrangementet lørdag 31. august.

Bondens marked blir på torvet sammen andre lokalmatprodusenter for å tilby sine varer til byens innbyggere. Elever ved Søgne videregående skole forbereder dyrking av grønnsaker som elever fra kokkelinja ved Tangen videregående skole skal tilberede smakfulle retter av.

Det jobbes videre med en avdeling der de besøkende skal få kunnskap om «fra jord til bord» der andelslandbruk, landbruksskolen og andre skal synliggjøre dette temaet. Wergelandsparken skal også tas i bruk, denne gangen til «landbruk mer enn mat», der blant andre Inn på tunet skal få presentere seg.

Salg av lokal mat via Facebook vokser

Lokal mat blir også mer synlig og tilgjengelig gjennom hele året. REKO-ringen Kristiansand passerte 10 000 følgere på i januar. Dersom hver følger utgjør 2,5 munner som skal mettes, vet rundt 25 % av Kristiansands befolkning hva REKO-ringen er. Og bestilling av lokal mat via Facebook er tilgjengelig for svært mange. Det er i tillegg fire andre REKO-ringer på Agder i skrivende stund.

Kontaktpersonar