Kommuneundersøkelsen 2020

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har siden 2002 gjennomført spørreundersøkelser om kommunenes samfunnssikkerhetsarbeid.

Den 7. januar 2020 sendte DSB ut årets undersøkelse. Kommuneundersøkelsen ble sendt ut pr. E-post til beredskapskontaktene i kommunene.

Frist for for besvarelse av undersøkelsen er satt til 21.01.2020.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 16.01.2020

Kommuneundersøkelsen er en populasjonsundersøkelse. Det innebærer at DSB ber alle landets kommuner om å svare, og ikke bare et utvalg. Undersøkelsen sendes til beredskapskoordinator/beredskapsansvarlig i kommunen.

Beredskapsseksjonen hos Fylkesmannen bistår DSB i å skaffe kontaktinformasjon og i å oppmuntre kommunene til å svare. Sammen bidrar dette til en høy svarprosent. De siste årene har svarprosenten for kommuneundersøkelsen ligget på over 90 prosent. Tallene i undersøkelsen gir derfor et godt grunnlag for å si noe om status på samfunnssikkerhetsarbeidet i kommunene.

Undersøkelsen gjennomføres som en elektronisk surveyundersøkelse i spørreundersøkelses-verktøyet SurveyXact. Link til dette er verktøyet ligger i E-posten som er sendt ut til hver enkelt kommune.

Mer informasjon om kommuneundersøkelsen, resultater fra tidligere år mv. finner du i linken på menyen til høyre.

VI OPPFORDRER ALLE KOMMUNER TIL Å SETTE AV TID TIL Å BESVARE ÅRETS KOMMUNEUNDERSØKELSE PÅ EN GOD MÅTE.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.