Klargjøring av miljøforvaltningens innsigelsespraksis

Fylkesmannen har mottatt et revidert rundskriv fra Klima- og miljødepartementet som klargjør hva som kan gi grunnlag for innsigelse på klima- og miljøområdet. 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 11.02.2020

Formålet: er å gi økt forutsigbarhet om hvilke klima- og miljøhensyn staten mener kommunene skal ivareta i sin arealplanlegging.

Bakgrunn: Kommunene er planmyndighet, og vi er avhengig av et godt samspill og samarbeid med dere for å nå klima- og miljømålene. De regionale fagmyndighetene på miljøområdet skal delta aktivt tidlig i planprosessene med kunnskap og veiledning om miljøverdier.

Fylkesmannen i Trøndelag videresender derfor dette rundskrivet til alle kommunene i fylket. Vårt ønske er at det skal gi dere et godt grunnlag for å kunne vurdere klima- og miljøhensyn når nye områder ønskes bygd ut. Samtidig ønsker vi at det kan gi dere en økt forståelse for hvilke vurderinger som ligger til grunn når vi som regional myndighet velger å fremme innsigelse til en plan. Slik ønsker vi å få et enda bedre grunnlag for en god dialog i planprosessene.

Les mer

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.