Mat

Fylkesmannen er pådrivar for verdiskaping og utvikling i matproduksjonen gjennom lokal foredling og omsetting. Matproduksjonen skal sikre ønsket om trygg mat, kvalitet, mangfald og miljøvenleg produksjon. Fylkesmannen forvaltar tilskotsordningar som kan bidra til at fleire matprodusentar foredlar eigne råvarer og tilbyr forbrukarane gode matopplevingar. Midlar til bedriftsutvikling blir forvalta av Innovasjon Norge. 

Næringsutvikling innan matproduksjon er blant anna knytt til lokal matkultur og lokale spesialitetar, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Fylkesmannen samarbeider med andre statlege etatar, Innovasjon Noreg, fylkeskommunane, kommunane og ulike organisasjonar i dette utviklingsarbeidet.

Vis meir


26.07.2019

Trøndersk matfestival 2019, 1.-3. aug

Vår oppfordring: Kom og opplev Norges fremste lokalmatfestival i Norges mathovedstad, Trondheim. Nå dekkes det til fest og siste hånd legges på verket for at du skal få en flott opplevelse av det trønderske matmangfoldet.

30.07.2018

Vi bygger Trøndelag med mat

Trønderfrokost i Erkebispegården torsdag 2. august 2018 kl 0900-1030.

19.02.2018

Fagdag for kokker og matprodusenter tirsdag 27.feb 2018

Bli med på en uformell arena hvor kokker og matprodusenter utveklser kunnskap om bruk av unike matspesialiteter fra trønderske produsenter.  

16.01.2018

Trønderske produkter og reiselivspakker klar for Berlin.

Trøndelag er igjen klare for verdens største matmesse i Berlin, Internationale Grüne Woche (IGW). – sterkere enn noen gang! 7 reiselivsdestinasjoner fra Trøndelag har satt sammen tilbud innen lokal mat, drikke og reiseliv, og har gode  trønderske reiselivspakker å tilby besøkende.