Høring av søknad fra Forsvarsbygg om endring av tillatelse til Leksdal skyte- og øvingsfelt i Stjørdal kommune

Høyringsfrist:
10. januar 2020 23:59

Forsvarsbygg søker om endring av tillatelse etter forurensningsloven for Leksdal skyte- og øvingsfelt i Stjørdal kommune

Publisert 10.12.2019

Forsvarsbygg har i dag en utslippstillatelse for Leksdal skyte- og øvingsfelt av 12.05.2006 sist endret 06.08.2019. Kort oppsummert stiller eksisterende tillatelse krav til utslipp til vann, grunn og støy. Avfall og kjemikalier blir også omtalt i eksisterende tillatelse, samt internkontroll, akutt forurensning og rapportering.


Forsvarsbygg søker om endring av tillatelse for Leksdal skyte- og øvingsfelt i Stjørdal kommune. Dette for å sikre nødvendig handlingsrom for Forsvaret til å kunne gjennomføre sin utdannings- og øvingsvirksomhet i Leksdal. Søknaden omhandler i hovedsak revisjon av vilkårene for virksomhetsbegrensninger og støy i gjeldende tillatelse. Dette har også innvirkning på vilkårene for vann- og grunnforurensning.

For øvrig beskrivelse av aktiviteten og miljømessige vurderinger/tiltak henviser vi til søknaden. Søknaden vil også legges ut til offentlig gjennomsyn i Stjørdal kommune.

Vi ber om at eventuelle merknader til søknaden oversendes Fylkesmannen i Trøndelag, Postboks 2600, 7734 Steinkjer eller til fmtlpost@fylkesmannen.no innen 10.01.2020.