Nye reiseråd fra regjeringen fra 15. juli

Regjeringen la frem nye reiseråd fredag 10.juli. De nye rådene åpner for reise til store deler av Europa, uten at du må i karantene når du kommer hjem. Det er også åpnet for innreise til Norge, og for at familie og kjærester til nordmenn kan komme på besøk. 

Nå kan nordmenn reise til store deler av Europa uten å måtte i karantene ved hjemkomst. Regjeringen åpnet fredag for reiser til store deler av Europa fra 15. juli. Det er også åpnet for reise til tre regioner i Sverige.

Det er viktig å sette seg inn i reiserådene og hva som gjelder, og holde seg oppdatert på om det er kommet endringer i reisrådene. Du bør også sette deg inn i de lokale reglene i det landet du ferierer i. Reiserådene åpner også for innreise til Norge, fra flere europeiske land. 

Utenriksdepartementet har oppdatert sine reiseråd. Du finner mer detaljer på restriksjoner og reiseråd på deres nettsider.

Fortsatt oppfordres alle til å følge de generelle smittevernrådene om håndvask, avstand og holde deg hjemme om du er syk. Føler du deg syk, ta kontakt med din kommune eller fastlege på telefon, for å finne ut om du trenger å teste deg. Det er gratis å teste seg for Covid-19 både for innbyggerne og turister.

I lenkesamlingen til høyre finner du oppdaterte reiseråd og oppdaterte råd som ligger på regjeringen.no og fra helsemyndighetene.