Helsedirektoratet lanserer et nytt verktøy for planlegging av bemanning på helsestasjon

Helsedirektoratet lanserer et nytt verktøy, som skal gjøre det enklere for kommunene å beregne og planlegge bemanningen på helsestasjoner 0-5 år.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 15.01.2021

Verktøyet er tilgjengelig i form av en enkel Excel-fil og en bruksanvisning som man laster ned til sin PC.

Beregning av bemanning i helsestasjons- og skolehelsetjenesten

Verktøyet er utviklet i tett samarbeid med ledere og fagpersoner fra helsestasjons- og skolehelsetjenesten og viser minimumsbehovet for helsesykepleier, lege, fysioterapeut og merkantilt personell for å oppfylle krav i Forskrift om kommunens helsefremmende og forebyggende arbeid i helsestasjons- og skolehelsetjenesten og anbefalinger i nasjonal faglig retningslinje for helsestasjons- og skolehelsetjenesten

Ved å legge inn sine egne tall kan hver enkelt helsestasjon bruke verktøyet til å planlegge hvor mange helsesykepleiere, leger, fysioterapeuter og merkantilt personell de må ha på jobb.

Under Covid-19 bør kommunene opprettholde eller gjenopprette normal aktivitet i helsestasjon, skolehelsetjenesten og helsestasjon for ungdom.

Webinar

I forbindelse med publisering av verktøyet inviterer Helsedirektoratet til et webinar onsdag 20. januar 2021 fra klokken 14.00 - 15.00. Her gjennomgås verktøyet og Helsedirektoratet svarer på spørsmål fra deltagerne.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.