Tilskuddsordning til ALIS‐avtaler for næringsdrivende fastleger

Ordningen ble lyst ut våren 2020 med søknadsfrist 01.06.2020. På grunn av få søkere i 2019 og 2020, tror vi ordningen ikke er tilstrekkelig kjent ute i kommunene.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 01.10.2020

Helsedirektoratet har bestemt å utlyse tilskuddordningen på nytt med søknadsfrist 11.11.2020.

Se link for mer info. https://www.helsedirektoratet.no/tilskudd/alis-avtaler-for-naeringsdrivende-fastleger

Fylkesmannen vil også minne om tilskuddsordning for veiledning av allmennleger (LIS3 i allmennmedisin). Kommunen kan søke tilskudd etter at veiledning er gjennomført og attestert.

Tilskuddsordning for veiledning av allmennleger (LIS3 i allmennmedisin) ble lyst ut våren med søknadsfrist: 16. november 2020. Så langt har det kommet få søkere. I 2020 er bevilgningen til ordningen 58 millioner kroner. Målet med tilskuddsordningen er å kompensere for kommunenes kostnader til veiledning av leger i spesialisering i allmennmedisin, i henhold til Forskrift om spesialistutdanning og spesialistgodkjenning for leger og tannleger §2.

Søknad gjøres elektronisk i Altinn via Helsedirektoratets nettsider. Søknadsskjema og lenke til tilskuddsregelverk finnes her: https://www.helsedirektoratet.no/tilskudd/veiledning-i-spesialistutdanning-i-allmennmedisin-LIS3

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Kontaktpersonar