Tilskudd til smitteverns- og oppfølgingsarbeid for personer med rus- og psykiske helseproblemer

Søknadsfrist:
29. juni 2020 23:59
Målgruppe:
personer med rus- og eventuelt samtidige psykiske helseproblemer
Ansvarleg:
Helsedirektoratet og Fylkesmannen i Rogaland
Kven kan søke:
Kommuner i Rogaland

Gjennom revidert nasjonalbudsjett er det bevilget 50 millioner kroner i ekstra tilskudd til oppfølgingsarbeid for personer med rus- og samtidige psykiske helseproblemer. 4,24 millioner er tiltenkt kommunene i Rogaland.

Publisert 22.06.2020

Bakgrunnen for tilskuddet er at koronautbruddet førte til at en stor del av den kommunale helse- og omsorgstjenesten og det øvrige tjenestetilbudet rettet mot målgruppen ble redusert eller stengt på grunn av smittevernhensyn. Fra tidlig i april har det blitt anbefalt gradvis gjenåpning og opptrapping av, men dette har vist seg å være krevende for mange kommuner.

I mange kommuner er tjenestetilbudet til personer med alvorlig psykisk helse- og rusproblematikk fortsatt redusert som følge av koronasituasjonen. Flere lavterskel- og aktivitetstilbud, hvor mange vanligvis har fått psykisk støtte og nødvendig helsehjelp, er ikke i normal drift. Målgruppen er svært sårbar og situasjonen er bekymringsfull.

Målet med tilskuddordningen er gjenåpning, etablering og tilpassing av tjenestetilbud med behov for økte ressurser på grunn av smittevernhensyn i forbindelse med koronasituasjonen.

Utfordringsbildet for brukerne og i tjenestetilbudet vil variere fra kommune til kommune. Tilskudd kan eksempelvis benyttes til tjenestetilbud som gjør at brukerne kommer i kontakt med behandlingsapparatet, til sosiale møteplasser eller etablering av tilbud om mobil utlevering av bruker- og smittvernutstyr, LAR-medikamenter eller andre oppfølgingstjenester med behov for økte ressurser på grunn av smittevernhensyn i forbindelse med koronasituasjonen.

Du kan lese mer om tilskuddet på Helsedirektoratets nettside

Søknad

Kommuner som søker tilskudd anbefales å gjøre seg godt kjent med regelverket for ordningen.

Søknad skal inneholde en kort beskrivelse av utfordringsbildet og beskrivelse av mål, tiltak og eventuelle samarbeidsaktører. Det skal også oppgis hvor mange brukere tilbudet er ment for. Søknaden skal være poengtert og relativt kortfattet. Ytterligere krav er beskrevet i regelverket.

Søknad sendes fmropost@fylkesmannen.no. Det følger ikke eget søknadsskjema med ordningen.

Søknadsfrist:
29. juni 2020 23:59
Målgruppe:
personer med rus- og eventuelt samtidige psykiske helseproblemer
Ansvarleg:
Helsedirektoratet og Fylkesmannen i Rogaland
Kven kan søke:
Kommuner i Rogaland