Kongelege besøk

Kongefamilien gjer ei rekkje offisielle reiser og besøk både i Noreg og i utlandet. Statsforvaltaren har i oppgåve å førebu, gjennomføre og evaluera kongelege besøk i samråd med Det kongelege hoffet. Ansvaret vårt gjeld kongelege reiser og besøk av offisiell karakter her i landet.

Presseprogram og akkreditering

Ein viktig del av oppgåva vår er å leggja til rette for at media skal få gode arbeidsvilkår når kongefamilien kjem på besøk eller deltek på arrangement. I samråd med hoffet lagar me eit medieopplegg for journalistar og fotografar. Journalistar og redaksjonar som ønskjer å dekkja det kongelege besøket, må akkrediterast. Akkreditering skjer som regel via eit digitalt skjema (eller e-post) på Statsforvaltarens nettsider. Akkrediterte journalistar og fotografar får tilgang til eigne presseområde.

Nokre gonger er det av plassomsyn nødvendig å bruka pressepool eller fotopool. Det vil seia at nokre få av dei akkrediterte får vera til stades, mot at dei deler materialet sitt med andre akkrediterte journalistar og redaksjonar. Når me bruker pool, følgjer me Norsk Presseforbunds poolreglement.

Invitasjonar

Arrangørar som ønskjer å invitera medlemmer av kongefamilien, blir bedne om å senda invitasjonen til Statsforvaltaren i det aktuelle fylket. Dette gjeld arrangement utanfor Oslo. Statsforvaltaren formidlar invitasjonen vidare til hoffet, som saksbehandlar invitasjonen.


Publisert 04.10.2017

Kronprinsen besøker Eurosurf 2017 i helga

PRESSEINFO: Laurdag 7. oktober besøker Kronprinsen Klepp i samband med opninga av Eurosurf på Borestranda. Kronprinsen deltar også under opningsarrangementet i Stavanger konserthus på kveldstid.


Publisert 29.09.2017

Fire rogalendingar klare for Afternoon Tea på Slottet

PRESSEINFO: 17. oktober reiser Eli Brekken (Gjesdal), Egil Thorleif Olsen (Karmøy), Grethe Berit Holmestad (Suldal) og Gaute Erevik (Klepp) til Oslo. Dei er alle inviterte til Afternoon Tea med kongeparet. Men først skal dei få gode råd, tips og ein kaffidrøs hos fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa.


Publisert 09.06.2017

Kronprinsen besøker Klepp 15. juni

PRESSEINFORMASJON: Torsdag 15. juni besøker H.K.H. Kronprinsen Klepp. Først blir det nytt møte i hovudkomiteen for Eurosurf, deretter deltar Kronprinsen under Blått flagg-markeringa ved Friluftshuset på Orre.


Publisert 03.01.2017

Kronprinsen til Haugesund og Klepp

PRESSEINFORMASJON: Torsdag 12. januar besøker H.K.H. Kronprinsen Haugesund og Klepp. I Haugesund deltar Kronprinsen under opninga av Kubator, før han drar vidare til Klepp og møte i hovudkomiteen for europameisterskapen i surfing i 2017 og 2018.


Publisert 10.11.2016

Kronprinsen besøker innovasjonsmiljøet i Stavanger

PRESSEINFORMASJON: Onsdag 16. november besøker H.K.H. Kronprinsen Stavanger. Han skal møta innovasjonsmiljøet i regionen.


Lenkjer