Strøm, mobil og nødnett tilbake - men uvær i vente lørdag

Følg politiets råd - se under.
Følg politiets råd - se under.

Telenor melder at de fortsetter å overvåke situasjonen. Det er også sendt ut varsel om svært kraftig vind, mye vanskelige kjøreforhold og stor snøskredfare lørdag. Politiet oppfordrer alle sammen til å gjøre nødvendige forberedelser for å unngå skade på mennesker og bygninger. 

Her er politiets råd til befolkningen:

  • Fra tidlig lørdag morgen 16. februar til utpå ettermiddagen oppfordrer vi folk til ikke å ferdes ute i terrenget eller på sjøen. Bruk sunn fornuft. Det er stor skredfare og i tillegg ventet vanskelige kjøreforhold.
  • Anbefaler folk å sikre alle løse gjenstander rundt husene sine.
  • De som er ansvarlig på byggeplasser/industriområder/fiskeindustri må sikre disse.

Slik kontakter du nødetatene dersom det oppstår strømbrudd:

  • Får du ikke kontakt med nødetatene på telefon, må du oppsøke kommunehuset i kommunen din. Der får du hjelp til å komme i kontakt med nødetatene.
  • Fasttelefon fungerer for de fleste som har det.
  • Satellitt-telefon fungerer, men da kan ikke nødnummer benyttes (110, 112 og 113). Ring istedenfor +47 75589000 for å komme i kontakt med nødetatene.
  • VHF fungerer og kan benyttes for de som har det.

Fylkesberedskapsmøte fredag

Beredskapen for å kunne håndtere situasjonen er høy i fylket. Fylkesmannen i Nordland hadde fredag møte med Fylkesberedskapsrådet Dette på grunn av det ventede uværet, samt fredagens situasjon med borfall av strøm, mobil- og nødnett.

Fylkesberedskapsrådet er et viktig forum for å ivareta samordningsansvaret i krisehåndtering på regionalt nivå. I rådet deltar ledere av offentlige beredskapsetater, kommuner, næringsliv og frivillige organisasjoner. Fylkesmannens rolle er å bidra til å sikre gode og samordnede løsninger mellom aktørene.

Kontaktpersonar

Lenkjer