Presse

Statsforvalteren i Nordland skal være åpen og tilgjengelige for pressen.

Vi kan hjelpe journalister med å finne riktig person for bakgrunnsinformasjon, saksopplysninger og intervju. Vi legger til rette for pressen under større møter og arrangementer, som kongelige besøk, statsbesøk og andre offisielle besøk.

Vi gjør vårt beste for å holde media informert om aktuelle saker. 

Her finner du våre pressemeldinger.  For andre aktuelle nyheter, artikler, prinsipielle vedtak og tilsynsrapporter osv. anbefaler vi deg å se på våre fag- og temasider.

Du kan også opprette abonnement på nyheter/saker fra Statsforvalteren her.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 10.02.2022

Ny fylkesmiljøvernsjef i Nordland

Oddlaug Ellen Knutsen er ansatt som ny fylkesmiljøvernsjef hos Statsforvalteren i Nordland.


Publisert 09.02.2022

Saltdal kommune inn i ROBEK

Saltdal kommune er meldt inn i ROBEK-registeret. Årsaken er svak økonomi som har gitt kommunen et merforbruk de siste årene.


Publisert 07.02.2022

Statsforvalter Tom Cato Karlsens tale på samenes nasjonaldag

Statsforvalter Tom Cato Karlsen trakk fram det gode arbeidet som gjøres med samisk språk og kultur under markeringen av samenes nasjonaldag i Bodø. Les hele talen her.


Publisert 20.01.2022

Erklærer beitekrise i Ildgruben og Saltfjellet reinbeitedistrikt

På grunn av de skiftende værforhold er det nå svært vanskelige beiteforhold for rein flere steder i Nordland. For Ildgruben og Saltfjellet er det så ille at kriseberedskapsutvalget har erklært beitekrise. Statsforvalteren ber folk som er på ute på tur om å vise hensyn hvis de møter på rein.


Publisert 19.01.2022

Nå sender Forsvaret ut forhåndsrekvisisjoner til bileiere i hele landet

I dag mottar flere hundre nordlendinger et varsel der Forsvaret krever å få bruke kjøretøyet deres i en krigs- eller beredskapssituasjon. Ordningen er ikke ny, men er nå digitalisert og forenklet.


Publisert 18.01.2022

Skal øve på krise som ble virkelig

Neste uke gjennomfører Statsforvalteren sin årlige beredskapsøvelse for kriseledelsen i kommunene i Nordland. Årets scenario ble virkelig for en av kommunene i 2021.


Publisert 14.01.2022

Avinor får tillatelse til utslipp av kjemikalier i Evenes

Statsforvalteren i Nordland har gitt Avinor endret tillatelse til å øke utslippene av kjemikalier som brukes til avising av fly og rullebane på Harstad/Narvik lufthavn Evenes.


Publisert 11.01.2022

Mener Statsforvalteren er viktig for rettsikkerheten i kommunale saker

Kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram mener Statsforvalteren er en viktig rettssikkerhetsgarantist når det gjelder kommunale enkeltsaker etter plan- og bygningsloven.


Publisert 30.12.2021 av Wigdis Korsvik

Svært utfordrende beiteforhold for rein i Nordland

På grunn av skiftende værforhold første del av vinteren, er det nå svært vanskelige beiteforhold for rein flere steder i Nordland. Statsforvalteren ber folk som er på ute på tur vise hensyn hvis de møter på rein.


Publisert 23.12.2021

Møter vinterfisket med ny tiltaksplan

Vinterfisket står for døren, samtidig har de nasjonale smittetallene økt kraftig de siste ukene. Midt oppe i dette skaper også den nye Omikron-varianten utfordringer for hvordan vinterens sesongfiske blir gjennomført.