Storstilt åpning av den norske standen på Grüne Woche

Landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad åpnet i dag den norske standen på Internationale Grüne Woche (IGW), verdens største matmesse i Berlin. 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 17.01.2020

I år er representanter for 32 ulike produsenter og bedrifter innen mat og reiseliv fra Nord-Norge tilstede. Også Vestlandet/Fjord-Norge og Fjellregionen har egne områder på den norske standen. Sammen tilbyr regionene det beste fra vårt vakre land.

I forkant av åpningen hadde et knippe nordlendinger reist til Berlin for å rigge standen sånn at den er klar når over 400.000 tyskere gjester messen i løpet av de ti dagene den pågår. Det ble vasket, snekret og forberedt matretter for å få alt på stell til den store åpningen fredag formiddag.

- Det var stor stas å få ministeren på besøk på standen, og hun tok seg begeistret tid til å hilse på og snakke med alle deltakerne, sier prosjektleder for den nordnorske gruppen, Liv-Edel Berg.

Rekruttering

Landbruks- og matdepartementet har i år valgt rekruttering til mat- og måltidsbransjen som overordnet tema for den norske standen. Derfor ønsket prosjektgruppen (fylkesmennene, fylkeskommunene og Innovasjon Norge i de to nordligste fylkene) at flere ungdommer skulle delta for å se muligheter innenfor eget fagområde.

Tana videregående skole ble derfor i høst oppfordret til å søke midler, og la til rette for at lærlinger innenfor relevante fagområder fra hele Nord-Norge kunne delta. Utgangspunktet var lærlinger/elever innenfor landbruksfaget – alternativt andre med tilknytning til landbruk og matfag. Skolen fikk tildelt midler fra Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (DIKU).

Ungdomsgruppa består av seks elever fra Brønnøysund, Senja og Tana videregående skoler med lærere som ledsagere. De er alle godt i gang med sin utdanning innenfor landbruks-, mat- eller reiselivsfag. Målsettingen med at ungdommene deltar på IGW er at de får være med på å selge og markedsføre egen region og matkultur.

Landbruks- og matminister Bollestad hilser på nordnorske deltakere under åpningen av Grüne Woche 2020

Foto: Hanne Sofie Trager / Fylkesmannen i Nordland

 

Geografisk beskyttet betegnelse

Marita og Runo Berglund mottar det synlige beviset for at de nå kan smykkes seg med å være det 30. foretaket i Norge med benevnelsen Geografisk beskyttet betegnelse.

Gratulerer til Marita og Runo Berglund fra Lyngen-lam som har oppnådd geografisk beskyttet betegnelse gjennom Matmerk merkeordning!

Foto: Hanne Sofie Trager / Fylkesmannen i Nordland

 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Om Internationale Grüne Woche

Norges deltakelse på Internationale Grüne Woche (IGW) har som overordnet mål å bidra til å utvikle Norge som en anerkjent mat- og reiselivsnasjon med tydelig lokal og regional identitet. Deltakelsen skal stimulere til næringsutvikling, samarbeid, nettverksbygging og innovasjon på tvers av regionale- og næringsmessige grenser.