Skal vise fram det ypperste av nordnorsk mat

30 nordnorske bedrifter er plukket ut og klare for å representere landsdelen under verdens største landbruk- og matmesse, Grüne Woche i Berlin.

Nord-Norge skal sammen med Fjell-Norge og Fjord-Norge vise fram det beste av mat og reiseliv på messa fra 17. -26 januar 2020. Det er Landbruks- og matdepartementet som inviterer til den norske deltagelsen i Berlin.Stort mangfold

Årets deltakere kommer fra hele landsdelen, noen er i startfasen av sin karriere, mens andre er vel etablerte. De lager alt fra smakfulle oster til boblende drikke. Felles for dem alle er at de er begeistret for yrket sitt, produktene sine og gleder seg stort til å vise det fram.

Utvikle Norge som anerkjent matnasjon

I ti dager skal de nordnorske produsentene by på mat fra havet, land, vidde, vann og fjell. De som besøker den norske standen vil oppleve et matmangfold og blir kjent med alle reisemålene vi har her nord.

I løpet av de siste årene har Grüne Woche blitt en stadig viktigere møteplass for landbruket, reiselivsnæringen og matindustrien.

Norges deltakelse skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv.


Dette er bedriftene


Elever fra videregående deltar også

I år er det med seks elever fra videregående skoler til Berlin. Elevene kommer fra skolene Brønnøysund videregående skole, Senja videregående skole, Tana videregående skole/Deanu joatkkaskulva og Vadsø videregående skole. 

Elevene skal jobbe sammen med bedriftene på stand. Ungdommene får anledning til å oppleve mulighetene som er innen mat og reiseliv. I år har Landbruks- og matderpartementet fokus på å rekruttere ungdom til mat- og reiselivsbedrifter. 

I tillegg har kokkene med seg egne lærlinger.


Nord-Norge til Internationale Grüne Woche 2020 er et bredt nordnorsk samarbeid mellom Innovasjon Norge, Nordland fylkeskommune, Troms og Finnmark fylkeskommune, Sámediggi - Sametinget, NordNorsk Reiseliv, Fylkesmannen i Nordland og Fylkesmannen i Troms og Finnmark og ikke minst, bedriftene.

Kontaktpersonar