Matproduksjon

Fylkesmannen er pådrivar for verdiskaping og utvikling i matproduksjonen gjennom lokal foredling og omsetting. Matproduksjonen skal sikre ønsket om trygg mat, kvalitet, mangfald og miljøvenleg produksjon. Fylkesmannen forvaltar tilskotsordningar som kan bidra til at fleire matprodusentar foredlar eigne råvarer og tilbyr forbrukarane gode matopplevingar. Midlar til bedriftsutvikling blir forvalta av Innovasjon Norge. 

Næringsutvikling innan matproduksjon er blant anna knytt til lokal matkultur og lokale spesialitetar, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Fylkesmannen samarbeider med andre statlege etatar, Innovasjon Noreg, fylkeskommunane, kommunane og ulike organisasjonar i dette utviklingsarbeidet.

Vis meir


13.06.2019

Trenger nordnorske kandidater til internasjonal matmesse

Vet du om bedrifter som representerer den beste maten og reiselivet som Nord-Norge har å by på? Fylkesmannen skal samle delegasjonen til Internationale Grüne Woche 2020 i Berlin, en av verdens største forbrukermesser.

08.02.2019

Viste seg fram i Berlin

I løpet av noen hektiske dager i Berlin 18. - 27. januar fikk en rekke nordnorske mat- og reiselivsbedrifter vist seg fram på verdens største matmesse. Vi har satt sammen en liten stemningsrapport fra årets Grüne Woche i Berlin. Se filmen her!  

22.01.2018

Forprosjekt Newton Landbruksrom i Bodø

Newton-forprosjektet er initiert av Nordland Bonde-og Småbruarlag i et samarbeid med Nordland Bondelag. Forprosjektet har vurdert muligheten for å etablere et Newton-rom med Landbrukstema i Bodø kommune.

21.08.2017

Nytting informasjon for deg som vil i gang med å produsere lokalmat

Mattilsynet har på sin nettside samlet all informasjon som er relevant for deg som ønsker å komme i gang med å produsere lokalmat.

24.05.2017

Tilbud til lokalmatprodusenter

Kompetansenettverket for lokalmat i Nord har et flott kompetansetilbud til primærprodusenter og næringsmiddelbedrifter som har mål om å utvikle, foredle og selge kvalitetsprodukter basert på lokale råvarer. Kompetansetilbudet består av kurs, besøksordning og startbesøk.

08.05.2017

Gårdsbutikkurs

Fylkesmannen har satt sammen et todelt program for gårdbrukere eller eiere av landbrukseiendommer som har en etablert gårdsbutikk med faste åpningstider.

07.12.2016

Hjelp oss med framtida!

Nordland fylkeskommune er i gang med å lage et viktig dokument for landbruket i fylket: Regional plan for landbruk. Det er nå sendt ut en spørreundersøkelse til landbruksforetak som driver med grønt reiseliv, matforedling eller Inn på tunet-tjenester.

22.04.2016

Gylne måltidsøyeblikk - utlysing av konkurranse

Alle landets alders- og sykehjem inviteres til å delta i konkurransen «Gylne måltidsøyeblikk» som skal øke oppmerksomheten på betydningen maten og rammene for måltidene har for eldre på institusjon.

13.04.2016

Vellykket avslutningskonferanse for prosjektene Matopplevelser og Grønt reiseliv

Fylkesmannen arrangerte 16. og 17. mars en konferanse med tema: hvordan skape gode mat- og reiselivsopplevelser på gårder i Nordland.

07.04.2016

Startbesøk Lokalmat - nytt tilbud

Går du med planer om å starte opp som matprodusent eller er du så vidt begynt? Da kan et startbesøk hos en etablert matprodusent være veien å gå for å komme videre.

Fleire nyhende