Første film klar!

Ute på filmopptak. F.v. Mediegrafikerlærling Elisabeth Kleiva Vian, underdirektør Magne Totland og prosjektleder Hanne-Sofie Trager. Foto: Wigdis Korsvik
Ute på filmopptak. F.v. Mediegrafikerlærling Elisabeth Kleiva Vian, underdirektør Magne Totland og prosjektleder Hanne-Sofie Trager. Foto: Wigdis Korsvik

Det kommer mye godt ut av prosjekt Gårdsturisme og Matopplevelser i Nordland: Første film i tiltaket Videobibliotek er klar - med tema plan- og bygningsloven for deg som skal etablere ny virksomhet på gård!

Filmen finner du under teksten her!

- Vi er stolte av å presentere den første av 19 videoer som er spesielt tiltenkt deg som skal starte med videreforedling av mat eller reiseliv på gården, sier prosjektleder Hanne-Sofie Trager ved landbruks- og reindriftsavdelinga.

Filmen har hovedfokus på hva du bør tenke på om du planlegger etablering av nytt forretningsområde som medfører bygging på eiendommen. Denne filmen vil være en kort introduksjon til teamet, og samtidig gi deg ett vink om hvor du kan henvende deg videre for å få mer informasjon.

- Bakgrunnen for videobiblioteket er mange spørsmål fra gårdbrukere som ønsker å starte opp med lokalmat eller reiseliv på gården sin. Spørsmål og problemstillinger som gjerne må besvares for å komme videre i etableringsprosessen.

I videobiblioteket skal vi legge til rette for lett tilgang til sentrale tema som gårdbrukerne selv har definert som viktige. Dette gir oss muligheten til å formidle kunnskap til de som trenger det, når de trenger det. Denne gangen har vi bare brukt ressurser fra egen orgranisasjon, det være seg både de foran og bak kameraet. 

Dette er en ny og innovativ måte å tenke læring på, og vi takker spesielt folkene på Storteian gård for lån av lokasjon for innspilling, sier Trager.