Gårdsturisme

Nordland har vakker og variert natur, flott kulturlandskap og trivelige folk! Nettopp det at folk bor spredt og forvalter tusenårige tradisjoner gir oss mange livskraftige samfunn. Å utvikle gårdsturisme er et verdifullt bidrag for å kunne bo i bygdene, og utvikle steder som er attraktive for de tilreisende å besøke.


08.12.2015

Hvordan kan vi skape gode mat- og reiselivsopplevelser på gårder i Nordland?

Prosjektene Grønt reiseliv og Matopplevelser Nordland ønsker velkommen til avslutningskonferanse 16.-17. mars 2016 på Hotel Scandic Bodø. Meld deg på innen 14. januar.

25.11.2015

Skal gjøre nordnorsk mat til en turistattraksjon

15. - 24. januar 2016 deltar Norge på den anerkjente internasjonale messen Grüne Woche i Berlin. Dette er en av verdens største publikumsmesser for landbruk, mat og reiseliv. Nord-Norge er èn av tre regioner som skal representere Norge i Berlin i januar. Nå arrangeres pressetur for tyske mat -og reiselivsjournalister for å gi noen smakebiter på det Nord-Norge vil by på i Berlin. 

22.10.2015

Vellykket studietur for etablerere fra Nordland

Målet med turen var at nye etablere skulle få gode ideer og inspirasjon på de ulike besøkspunktene for å starte lignende virksomhet i Nordland. I tillegg til at de skulle få en arena for å etablere nye nettverk. 

22.10.2015

Evaluering av gårdsdrivordninga

Hjelp oss å evaluere Gårdsdrivordninga, slik at vi kan bli bedre!

30.09.2015

Opplevelsesbrosjyren er klar!

Fylkesmannen er stolt av å kunne presentere brosjyren "Har du en opplevelse for salg?" som gir gode eksempler på opplevelsesproduksjon på gårder i Nordland.

08.09.2015

Smaken av Nord-Norge inntar Oslo

11. og 12. september representerer elleve nordnorske matprodusenter matregionen Nord-Norge på Matstreif i Oslo. Matstreif er Norges største matfestival og produsenter fra hele landet vil sette hverandre i stevne for å vise forbrukerne det store mangfoldet landet kan by på.

04.09.2015

Bli god på gårdsbutikk i Nordland

Har du lyst til å starte opp gårdsbutikk eller forbedre den du har? Meld deg på seminar i november og studietur i januar! Påmeldingsfristen er 2. oktober 2015.

20.08.2015

Landskapsressursanalyse som verktøy for næringsutvikling

Fylkesmannen i Nordland har gleden av å presentere Landskapsressursanalyse for området Rolvsfjord-Lauvdalen-Hellosan i Vestvågøy kommune.

12.06.2015

Kurs i prosjekt- og prosessledelse

Har du en prosjektidé og trenger hjelp til prosessen? Her er kurset for deg som ikke bare snakker om at bygda eller næringa trenger utvikling, men som vil gjøre noe med situasjonen.

25.03.2015

Studietur til Østerrike, Sveits og Tyskland

Har du lurt på om reiseliv eller lokal matproduksjon med utgangspunkt i gården din kan være noe for deg? Da skal du se nærmere på dette programmet for studietur til Østerrike, Sveits og Tyskland som går av stabelen 31.august - 4.september. Bli med å treffe noen av de ypperste leverandørene på reiseliv, mat og kultur i Bodensee-regionen og la deg inspirere!