Fornyingsprisen til Vestvågøy

Fylkesmannens fornyingspris 2017 er tildelt Vestvågøy kommune. 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 24.05.2017 av Administrator

Ordfører Remi Solberg mottok prisen, som ble delt ut av fylkesmann Hill-Marta Solberg, under årets kommunekonferanse i Bodø 24. mai med følgende begrunnelse:

«Vestvågøy har gjennom systematisk forbedringsarbeid ledet av kommunens medarbeidere, snudd en negativ utvikling og tilpasset et kvalitetsmessig godt tjenestetilbud til de økonomiske og driftsmessige rammebetingelsene.»

I hele perioden fra 2009 til 2014 hadde kommunen et markert dårligere resultat enn resten av kommune-Norge. I 2015 snudde det, og kommunen hadde da for første gang et bedre resultat enn landsgjennomsnittet. I 2016 kom kommunen ut av ROBEK-lista (Register om beteinget godkjenning og kontroll).

- Vi er meget imponert over den snuoperasjonen som Vestvågøy har gjort etter at kommunestyret i 2013 vedtok å gjennomføre en helhetlig omstillingsprosess.  Både organisering, struktur, drift og prioriteringer er gjennomgått. Konkrete tiltak har bragt økonomien under kontroll. Resultatet har vært overskudd både i 2015 og 2016.

- Utfordringen nå blir å holde positivt resultat over tid, sier fylkesmann Hill-Marta Solberg. 

Fakta om fornyingsprisen:

Fylkesmannen i Nordland har delt ut fornyingsprisen siden 2011. Prisen ble etablert på bakgrunn av et ønske om å spre gode erfaringer og samtidig inspirere kommunene i Nordland til å satse på fornyingsprosjekter. Gjennom prisen ønsker Fylkesmannen å løfte fram et prosjekt som har utmerket seg. Prisen deles ut under den årlige kommunekonferansen som Fylkesmannen arrangerer. 

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Kontaktpersonar