Tom Cato Karlsens første statsborgerseremoni

Fellesbilde Statsborgerseremoni Sortland 2019
Fellesbilde Statsborgerseremoni Sortland 2019 (Foto: Marianne Bakos / Fylkesmannen i Nordland)

Lørdag 7. september holder Fylkesmannen i Nordland statsborgerseremoni for 38 nye norske statsborgere i Nordland. Det er den andre seremonien embetet arrangerer i år, men for fylkesmann og seremonimester Tom Cato Karlsen er det den aller første.

- For mange er dette en viktig markering av overgangen til norsk statsborgerskap, og jeg er spent på denne dagen, sier fylkesmannen.

Mange tilreisende

Hvert år inviterer vi alle nye norske statsborgere i fylket til å markere sitt nye statsborgerskap sammen med oss. I år gikk det ut 174 invitasjoner til seremonien i Bodø, hvorved 38 personer har meldt seg på. Disse er opprinnelig fra 14 forskjellige land: Brasil, Eritrea, Etiopia, Filippinene, Irak, Iran, Marokko, Pakistan, Russland, Somalia, Storbritannia, Sudan, Syria og Thailand.

I dag er disse bosatt i 11 nordlandskommuner: Alstahaug, Bodø, Brønnøy, Fauske, Gildeskål, Hemnes, Lurøy, Nesna, Rana, Steigen og Vefsn. Tradisjonen tro vil også noen spesielt inviterte gjester delta - og ikke minst de invitertes egne gjester vil være med på å kaste glans over seremonien.

Arrangementet

Tidligere varaordfører Kirsten Hasvoll er vår gjestetaler i år og det blir musikalske innslag ved John Kristian Karlsen og Steinar Pedersen. Assisterende fylkesmann Monica A. Iveland vil lede oss igjennom seremonien, som fra start til slutt er organisert av seniorrådgiver Sidsel Schjelderup på avdeling for oppvekst og utdanning hos Fylkesmannen i Nordland.

Vi ønsker pressen hjertelig velkommen til å dekke seremonien. Kontakt Marianne Bakos for mer informasjon.

Fylkesmann Tom Cato Karlsen

Fylkesmann Tom Cato Karlsen (Foto: Mats Jensaas / Fylkesmannen i Nordland)