Feiring av nye statsborgere i Sortland 2017

38 nye statsborgere i Nordland sto i sentrum for markeringen som Fylkesmannen arrangerte i Sortland lørdag 7. oktober 2017.

Mange ga uttryk for at seremonien var en viktig markering for dem. - Dere gjorde vår dag, sa Nathalya Hansen fra Vågan. Slike utsagn er også med på å gjøre vår dag til en minnerik dag.

 

I tillegg til egne gjester som de nye statsborgerne hadde invitert, ønsker vi å ha med blant annet ordførere, rådmenn og andre fra kommunene med mange deltakere. Ordfører Siv Dagny Aasvik i Hadsel, rådmann Randi Gregersen i Sortland og politiinspektør Per Erik Hagen var derfor med på feiringen.

Identitet i land og kultur

Gjestetaler i år var kultursjef i Øksnes kommune, Heidi Johanne Hansen. Hansen fortalte om Kaja fra Minnesota i USA, som hadde aner i Sogn. Aldri hadde hun bodd i Norge, men hun elsket både Norge og USA like høyt. Også kulturene sto like høyt for henne. - Identitet består av flere deler, og det er fullt mulig å elske flere land og kulturer samtidig. Vi er verdensborgere og tar alle del i vår verden, sa Hansen.

9 kommuner, 14 land

I år inviterte vi alle de 146 nye statsborgerne i de nordligste kommunene til Sortland. Det var tidligere i år feiring i Bodø for de som bor i sørlige kommunene i Nordland.

De 38 nye statsborgerne er bosatt i: Hadsel, Narvik, Sortland, Øksnes, Vestvågøy, Ballangen, Vågan, Andøy og Lødingen.

De kommer fra: Afghanistan, Brasil, Burma, Eritrea, Etiopia, Filippinene, Iran, Italia, Kina, Somalia, Sudan, Sør-Afrika, Thailand og Ukraina.