Mat og opplevelser fra Fjell Telemark til Grüne Woche i Berlin

Bilde: Fjellnettverket
Bilde: Fjellnettverket

For tredje år på rad reiser utvalgte representanter fra Telemark til den internasjonale landbruks- og matmesse i Berlin. Her skal de møte publikum og vise det beste fra Norge og Telemark og ikke minst fra egen bedrift.

Denne Landbruks- og matmesse Grüne Woche i Berlin åpner dørene igjen 17. januar. Telemark jobber sammen i Fjellnettverket for å vise det beste av opplevelser og mat fra regionen vår. Det ventes om lag 400.000 besøkende i løpet av de 10 dagene denne messen varer.

Presentasjon av bedrifter

Her en kort presentasjon av personer og bedrifter som vil gjøre en god innsats for å vise det beste fra Norge og Fjell Telemark.

  1. Tuddal Høyfjellshotel i Hjartdal kommune med lærlingen Linnea Humlegård. Hun er med på å lage fire-retters menyer til gjestene hver kveld.
  2. Gygra AS med Rune Aarhus og Torolf Eid som tilbyr kurs og guiding til bedrifter eller privatpersoner innenfor fjellsport, sykkel og vandring.
  3. Kråkeroestøylen og Flatdal meieri i Seljord lager smør og knaost på helårsbasis på melk fra Telemarkskyr. Lina Aasan deltar i team Telemark på Grüne Woche.
  4. Bø Hotell med lærlingen Cecilie Thorsell Hesthag. Hun er med på å lage mat som er litt ny moderne oglikevel har et litt gammelt preg. Cecilie deltok på Grüne Woche i 2019, og synes det var en fantastisk opplevelse å være med på. Hun ser veldig frem til å være med i 2020 også.
  5. Telemarklam AS med Kim og Bjørg Hopland driver gården Taraldlien i Fyresdal. Lammene går på fjellbeite. Her brukes ikke kraftfor i produksjonen. Det kjennes på smaken og gjør at produktene skiller seg litt ut i markedet.
  6. Stordalen gardsbruk med Bergstaulen i Tinn drives av Barbro Stordalen og Ronny Sterten. Gardsbruket er blitt verdens kjent for den prisbelønnede ‘hel feit brunost frå Tinn’. I fjor deltok Barbro selv, i år er det Andrea Dijkstra som representerer bedriften.

Politisk satsing

Det er Landbruks- og matdepartementet som i samarbeid med Innovasjon Norge står bak den norske deltakelsen på Grüne Woche, og i 2020 er det Fjell Norge, Nord Norge og Trøndelag som skal representere Norge. Fjellnettverket er prosjekteiere for Fjell Norges deltakelse, og jobber tett sammen med fylkeskommuner og fylkesmannsembetene i regionen for å løfte fjellområdene.

Kontaktpersoner