Telemarkinger skal servere fjellmat og heftige naturopplevelser i Berlin

I fjor reiste bedrifter fra Fjell Norge til den Grüne Woche i Berlin. Dette ga mersmak og nå reiser nye bedrifter til årets landbruks- og matmesse i den tyske hovedstaden.

En av verdens største mat- og reiselivsmesser åpner dørene i Berlin 18. januar. I løpet av messens ti dager er det forventet cirka 400.000 sultne og reiselystne besøkende. Fra fjellområdene mellom Setesdal og Røros er det til sammen 24 bedrifter som bidrar for Fjell Norge. Telemark er representert med gode bedrifter og personer.

Her er team Telemark:

Landsverk Gaard i Hjartdal med solbærsaft fra egen gård.

Stordalen gardsbruk i Tinn som har med seg den prisbelønnede tradisjonsrike brunosten.

Morgedal hotell i Kviteseid som stiller med sin kjøkkensjef og har med seg en lærling fra Bø hotell.

Telemark Opplevelser AS i Tinn som kan by på heftige naturopplevelser både sommer- og vinterstid. Bedriften er dessverre forhindret til å reise grunnet personlige årsaker og måtte melde forfall.

-Dette er en stor utstillingsarena og et viktig grunnlag for videre arbeid og utvikling av fjellområdene. Telemark er en spennende region og vi er stolte av å ha med oss nettopp disse tre aktørene til Internationale Grüne Woche, sier Kari Randen, daglig leder i Fjellnettverket.

Landbruks- og matdepartementet står bak prosjektet i nært samarbeid med Innovasjon Norge og den norske ambassaden i Berlin. Gjennom flere år er det lagt ned mye ressurser i å gjøre Norges deltakelse til en viktig profileringsarena og til en sentral møteplass for alle som arbeider i skjæringspunktet mellom mat, opplevelser og reiseliv.

Målet med deltagelsen fra Norges side er å bygge nettverk, samle regionen, stimulere til produktutvikling og innovasjon, samt generell omdømmebygging av Norge og regionene.

Messen samler ca. 5.000 journalister og ca. 400.000 besøkende fra mer enn 70 land. Mat- og drikkeprodusenter fra hele verden bruker messen som en salgs- og markedsføringsarena og det er også en betydningsfull internasjonal landbrukspolitisk møteplass.

Kart FjellNorge

Kart FjellNorge

 

Kontaktpersoner