Dialogmøter om Leve hele livet-reformen i Vestfold og Telemark

Det er gjennomført ni heldags dialogmøter med kommuner i vårt fylke i perioden 15. oktober 2019 til 23. januar 2020. Arrangører har vært det regionale støtteapparatet for Leve hele livet-reformen som koordineres av Fylkesmannen, og inkluderer KS og Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i både Vestfold og Telemark.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 31.01.2020

Leve hele livet-reformen retter seg mot aldersgruppen 65+ og har fem innsatsområder:

  • Et aldersvennlig samfunn
  • Aktivitet og fellesskap
  • Mat og måltider
  • Helsehjelp
  • Sammenheng og overganger i tjenesten

Totalt har 160 personer fra ulike deler av kommunenes virksomhet og ledelse deltatt; ordførere, hovedutvalgsledere, eldrerådsledere, rådmenn/kommunalsjefer, rådgivere, enhetsleder og virksomhetsledere fra både tjenestekontor, sykehjem, hjemmetjenester og forebyggende tjenester samt folkehelse-koordinatorer, planleggere og representanter fra kultur og frivillighet, i tillegg til enkelte kjøkkensjefer, kommuneoverleger og andre ansatte. Alle de 23 kommunene har deltatt!

Programmet for dagen har vært fyldig, første del har vært en informasjonsbolk hvor Leve hele livet-reformen og litt om kommunal planlegging har vært presentert, og fem sekvenser med gjennomgang av de ulike satsningsområdene som reformen omfatter. I tillegg har kommunene fått presentert data- og statistikkverktøyet Ressursportal.no, og sentral statistikk/framskriving av tjenestebehov og aldersbæreevne i sin kommune. Dagens andre halvdel har foregått i kommunevise grupper, hvor kommunene har jobbet med å kartlegge egen virksomhet knyttet til de fem satsningsområdene; gjennomførte tiltak, pågående tiltak og planlagte tiltak.

Kommunene skal i 2020 utarbeide planstrategier på bakgrunn av sitt utfordringsbilde og kunnskapsgrunnlag, som start på det videre arbeidet med kommuneplanen. Det anbefales ikke å lage en egen Leve hele livet-plan, men heller å innarbeide satsningsområdene som en integrert del av kommuneplanen.

Den 26. mars inviteres kommunenes kontaktpersoner og ytterligere en sentral person i Leve hele livet-arbeidet til en samling i Porsgrunn.

Det vil også bli avholdt en erfaringskonferanse i begynnelsen av september hvor eksempler fra kommunenes arbeid med satsningsområdene vil bli presentert.

Under Dokumenter i høyre marg finner du;

  • Invitasjon til dialogmøter med program
  • Kartleggingsskjema

              

                               

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.