Hovedregulering av fiske i anadrome vassdrag

Høringsfrist:
15. mars 2020 23.59

I løpet av 2020 skal Miljødirektoratet lage nye forskrifter som skal regulere fisket etter anadrom laksefisk i vassdrag. Lokale forvaltere av laksevassdrag kan komme med innspill i tilsendt skjema innen 15. mars. 

Publisert 21.02.2020

Bakgrunn for saken

Prosessen med å utarbeide nye forskrifter som skal regulere fisket etter anadrom laksefisk i vassdrag i tidsrommet 2021-2025 ble satt i gang høsten 2019. Etter planen skal de nye forskriftene fastsettes av Miljødirektoratet i desember 2020. Fylkesmannen i Troms og Finnmark har ansvaret for å samle inn innspill fra lokale elveforvaltere.

Her kan du lese mer om prosessen:
Veileder M-1633 - Retningslinjer for regulering av anadrome laksefisk fra 2021

Fisket etter anadrome laksefisk i vassdrag styres gjennom en nasjonal forskrift som fastsetter fisketid og bestemmelser knyttet til fiske i det enkelte vassdrag. Fisketid er det viktigste virkemiddelet for å regulere uttak og sikre at forvaltningsmål for den enkelte bestand blir ivaretatt.

I mange tilfeller benyttes også andre virkemidler for å sikre at høstingen av laksefisk i vassdrag er bærekraftig. Dette kan blant annet gjøres gjennom å fastsette fredningssoner i vassdrag og kvoter for den enkelte fisker.

Vi ønsker innspill innen 15. mars

Lokale forvaltere av laksevassdrag kan komme med sine innspill til saken i skjemaet dere har fått tilsendt fra Fylkesmannen.

Lurer du på om du har fått skjemaet, så kan du kontakte oss hos Fylkesmannen.

Fylkesmannen vurderer innspillene som kommer inn og sender forslag til Miljødirektoratet.

Høring kommer seinere

Andre som har lyst å komme med innspill, får muligheten i den ordinære høringsrunden sommeren 2020. Informasjon om dette publiseres i på Fylkesmannen nettsider og hos Miljødirektoratet.

Høringsfrist:
15. mars 2020 23.59