Digitalt basiskurs i økonomisk rådgivning 16.juni - FULLTEGNET

Dato:
16. juni 2020 10.30 - 14.15
Sted:
Digital plattform - Microsoft Teams
Arrangør:
Sosial- og barnevernavdelingen
Målgruppe:
Veiledere i Nav og ansatte som samhandler med Nav

Hvordan avdekke og forebygge økonomiske problemer?

Publisert 05.06.2020

Vi avholder to basiskurs før sommeren, ett mandag 15. juni fra kl 08.45 - 12. 30 og ett tirsdag 16. juni kl 10.30 – 14.15. Kursene har samme innhold, men ulike oppstartstidspunkt.

Kurset er digitalt og blir avholdt via Microsoft Teams, se program. Det er lagt opp til dialog og mulighet for å stille spørsmål. Påmeldte får tilsendt møteinnkalling på e-post med lenke til Teams-møtet etter at påmeldingsfristen er gått ut.

Hvilken nytteverdi har det å vite noe om tjenesten økonomisk rådgivning?

Økonomisk rådgivning er en lovpålagt individuell rettighet etter sosialtjenesteloven paragraf 17. Tjenesten er en av kjerneoppgavene i Nav-kontoret. Ansatte i Nav må derfor ha grunnleggende kunnskap om tjenesten. For andre som samhandler med Nav vil kjennskap til tjenesten være nyttig.

Utfordringer med økonomien trenger ikke nødvendigvis å synes utad, og mange kan ha økonomiske bekymringer eller problem selv om de ikke gir uttrykk for det. Basiskurset vil være nyttig for alle som har brukerkontakt, og særlig for deg som jobber med brukere hvor de ikke kommer i kontakt med deg for først og fremst å få økonomisk råd og veiledning, men får bistand på andre fagområder i Nav-kontoret eller brukerrettede tjenester i kommunen.

Målet med dette kurset er derfor at kursdeltakerne etter et kurs skal ha kunnskap til å avdekke og forebygge økonomiske problemer, uavhengig av stilling og arbeidsoppgaver. Videre skal deltakerne etter endt kurs også kunne bistå med råd og veiledning, samt å kunne videreformidle personer som trenger det, til økonomisk rådgivning.

For å få tilstrekkelig kompetanse innen økonomisk rådgivning, anbefales Nav-ansatte (og andre det er relevant for) å gå på kurset «grunnkurs i økonomisk rådgivning», eller på annen måte tilegne seg tilsvarende kunnskap. Vi har også et videregåendekurs for Nav-ansatte som skal arbeide med økonomisk rådgivning.

Dette er kurset for deg som:

  • Arbeider i kommunale oppfølgingstjenester (bolig, rus og psykisk helse, ungdom, m.fl.). 
  • Arbeider i barnevernstjenesten. 
  • Arbeider med statlige ytelser/oppgaver i Nav-kontoret. 
  • Er nyansatt i Nav-kontor, eller som trenger helt grunnleggende kunnskap om økonomisk rådgivning. 

Om du tidligere har deltatt på Fylkesmannens grunn- eller videregående kurs i økonomisk rådgivning, eller har tilsvarende kunnskap er du ikke i målgruppen. Er du usikker på om du vil ha nytte av kurset, er i målgruppen eller har spørsmål i tilknytning til basiskurset, ta kontakt med Hallvard Øren eller Joo Luraas, se kontaktinformasjon. 

Hva skal du sitte igjen med etter endt kurs? 

  • Kunnskap om bakgrunn for økonomiske problem
  • Kunnskap om hvordan du følger opp brukere med økonomiske bekymringer eller problem
  • Kunnskap om hvordan du kan forebygge økonomiske problemer
  • Øke kunnskapen om hva økonomiske problem kan føre med seg
  • Kunnskap og informasjon om tjenesten økonomisk rådgivning
  • Kjennskap til ulike tiltak – blant annet utleggstrekk

Vi forutsetter at alle som deltar på kurset på forhånd har satt seg inn i modulen «Råd og veiledning av brukere med økonomiske problemer» som du finner lenke til på høyre side.

Foredragsholder på kurset er: 

Joo Luraas og Hallvard Øren, Fylkesmannen i Oslo og Viken 

Påmeldingsfrist torsdag 11.06.20. FULLTEGNET

Påmelding til basiskurs i økonomisk rådgivning 16.juni

Basiskurset er en del av Fylkesmannens kursrekke innen økonomisk rådgivning, og det første kurset i en rekke på tre; basiskurs, grunnkurs og videregående kurs.

Følg med på vår kurs- og konferanseside for oppdatert informasjon.

Dato:
16. juni 2020 10.30 - 14.15
Sted:
Digital plattform - Microsoft Teams
Arrangør:
Sosial- og barnevernavdelingen
Målgruppe:
Veiledere i Nav og ansatte som samhandler med Nav