Søknad om tillatelse til mudring ved Badeparken i Frogn kommune

Høringsfrist:
9. november 2020

Frogn kommune søker om tillatelse etter forurensningsloven til å mudre ved Herrebadet i Badeparken i Frogn kommune. 

Publisert 16.10.2020

Frogn kommune søker om tillatelse til å mudre ca. 20 m3 på eksisterende støttemur/brygge innenfor et område på ca. 40 m2 i Badeparken i Frogn kommune. 

Det omsøkte tiltaket er en del av rehabiliteringen av konstruksjonene i Herrebadet, der en svært liten del av arbeidet vil foregå i vann. For å få rehabilitert eksisterende murkant mot sjø og fundamentert muren skikkelig vil det være nødvendig å fjerne deler av muren, og renske vekk sedimentene ned til fjell på enkelte steder. Planlagt mudringsdybde er ca. 0,5 meter, og arbeidene skal gjennomføres fra stillas og fra arbeidslekter.

De mudrede massene skal leveres til godkjent mottak eller deponi for rene masser, avhengig av forurensningsgraden. Det planlegges å etablere siltgardin og turbiditetsmålinger som avbøtende tiltak.

Søknaden med tilhørende dokumenter kan leses i menyen til høyre

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Fylkesmannen i Oslo og Viken innen 9. november 2020. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til fmovpost@fylkesmannen.no, eller per post til Fylkesmannen i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Eventuelle uttalelser må merkes med referanse 2020/32968.

Etter at uttalelser har kommet inn til Fylkesmannen vil de bli forelagt søker for uttalelse.