Søknad om tillatelse til etablering av anlegg for mottak og sanering av kasserte kjøretøy – Atracco Tromsø AS, Vanemveien 11 i Moss kommune

Høringsfrist:
30. oktober 2020 23.30

Atracco Tromsø AS søker Fylkesmannen om tillatelse etter forurensningsloven til etablering av et anlegg for mottak og sanering av kasserte kjøretøy i Vanemveien 11 (gbnr. 3/2955), i Moss kommune.

Publisert 23.09.2020

Sammendrag av søknaden

Området der Atracco Tromsø AS sitt anlegg for mottak og sanering av kjøretøy skal ligge er et etablert industriområde. Det meste av aktiviteten, herunder sanering av kjøretøy, vil foregå innendørs i en industrihall med støpt dekke med sluk tilknyttet oljeutskiller. Oljeutskilleren er koblet til spillvannsnettet som leder til kommunalt avløpsnett og Fuglevik avløpsrenseanlegg. Resipient for renset avløpsvann fra renseanlegget er Oslofjorden.

Det vil også være et støpt dekke (plate) utendørs der mottatte kjøretøy kan mellomlagres før sanering. Størrelsen på plata skal være 400 m2, og det vil etableres tak over for å redusere mengden forurenset overvann fra denne. Moss kommune har ifølge søker ytret at de ikke ønsker at overvann tilføres spillvannsnettet. Dermed vil overvann fra den støpte plata ledes til oljeutskiller med prøvetakingskum, før lokal infiltrasjon i grunn. Det presiseres i søknaden at mengden avrenning fra den støpte platen vil være minimal grunnet takoverbygget.

Andre aktiviteter utendørs vil være mottak av kasserte kjøretøy, mellomlagring av ferdig sanerte kjøretøy og mellomlagring av dekk med/uten felg. Mellomlagringen vil foregå i containere som fortløpende kjøres ut til annen behandling. Overvann fra disse områdene vil også infiltreres lokalt.

Det skal ikke foretas pressing av kjøretøy etter saneringen.

Det søkes om et mottak på 1 500 - 2 000 kjøretøy årlig. Det søkes om å kunne mellomlagre inntil 300 sanerte kjøretøy ute. Bilene vil stå på asfalterte dekker i påvente av videre deleplukking. Det er også søkt om å kunne mellomlagre inntil 30 usanerte kjøretøy i påvente av videre håndtering.

Driften av anlegget vil medføre noe trafikk, både ved mottak av kjøretøy samt ved utkjøring av deler og fraksjoner til videre behandling. Det estimeres ca. 30-50 kjøretøy per dag (inkludert ansatte ved anlegget). Anlegget vil ikke ha utslipp til luft utover det som forekommer fra kjøretøy/maskiner i bruk på anlegget eller kjøretøy som leverer/henter.

Eiendommen er regulert til industriområde i reguleringsplan «Vanem – Del av Vanem sameie» (planident: 273), vedtatt ikrafttredelse 30.05.2020.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden fra Atracco Tromsø AS lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Fylkesmannen innen 30.10.2020. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til fmovpost@fylkesmannen.no, eller per post til Fylkesmannen i Oslo og Viken, Postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2020/9996».

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Fylkesmannen i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Fylkesmannen fatter vedtak i saken.