Høring av søknad om tillatelse etter forurensningsloven til mudring ved Kattegat kai 1 og Risgarden kai i Drammen kommune

Høringsfrist:
30. oktober 2020

Drammensregionens interkommunale havnevesen har søkt om tillatelse etter forurensningsloven til mudring ved kattegat kai 1 og Risgarden kai i Drammen kommune.

Publisert 06.10.2020

Drammenregionens interkommunale havnevesen søker Fylkesmannen i Oslo og Viken om tillatelse til mudring ved Kattegat kai 1 (1 stk.) og Risgarden kai (2 stk.) ved Holmen i Drammen kommune. Arbeidet er beregnet til en dag og det skal mudres inntil 21 m3 fra fartøy. Tiltaksområdet er beregnet til omtrent 50 m2.

Ved Kattegat kai skal det fjernes en grunne som nå ligger på -9,5 m under havoverflaten. Grunnen som skal mudres består av utfylt sprengstein og det er ønske om å flytte masser ut på dypere vann slik at dybden langs hele Kattegat kai blir -11 m. Det søkes om mudring av inntil 12 m3.

Ved Risgarden kai er det to grunner som består av sand som har glidd ut mellom spuntene rundt den ene gamle fortøyningspunktet. De to grunnene har høyeste punkt på -8,4 m og -8,7m. Disse sandmassene skal flyttes til dypere vann slik at dybden langs hele Risgarden kai blir -10 m. Det søkes om mudring av inntil 9 m3.

Søknaden kan leses i sin helhet i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Fylkesmannen i Oslo og Viken innen 30. oktober 2020. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til fmovpost@fylkesmannen.no, eller per post til Fylkesmannen i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Eventuelle uttalelser må merkes med referanse 2020/29018

Etter at uttalelser har kommet inn til Fylkesmannen vil de bli forelagt søker for uttalelse.