Søknad om tillatelse til mudring i Bunnefjorden – Nordre Follo Renseanlegg, Oppegård kommune

Høringsfrist:
19. november 2019

Fylkesmannen har den 25. september 2019 mottatt søknad fra Nordre Follo Renseanlegg om tillatelse etter forurensningsloven til mudring i sjø i Bunnefjorden (gbnr. 37/12) i Oppegård kommune.

Publisert 17.10.2019

Nordre Follo Renseanlegg ønsker å forlenge utløpsledning fra renseanlegget i Bunnefjorden. Eksisterende utslippsledning ender på ca. 47 m dyp utenfor Sjødalstrand. For å bedre innlagringsforhold for avløpsvannet samt bedre oksygenforholdene i fjorden skal det etableres en ny utløpsledning.

Sammendrag av søknaden

Det søkes om mudring av inntil 500 m3 over et areal på ca. 200 m2 med en mudringsdybde på -2,5 meter for å etablere ny utslippsledning. Det skal legges rør med lodd ut til -140 m. Grøftelengden blir på 50 m med en bredde på 2,5 m. Mudringen skal foregå med gravemaskin. Av avbøtende tiltak planlegger tiltakshaver å benytte siltgardin under arbeidene. Overskuddsmasser skal bringes opp på land.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden fra Nordre Follo Renseanlegg lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden og høringsbrevet kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Fylkesmannen innen 19. november 2019. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til fmovpost@fylkesmannen.no, eller per post til Fylkesmannen i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak 2019/47930».

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Fylkesmannen i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Fylkesmannen fatter vedtak i saken.