Søknad om tillatelse til dumping av snø fra Holmen til Drammensfjorden i Drammen kommune

Høringsfrist:
1. september 2019

Fylkesmannen i Oslo og Viken har 4. juni 2019 mottatt søknad fra Drammen havn om tillatelse til dumping av snø fra Holmen i Drammen.

Publisert 25.07.2019

Sammendrag av søknaden

Drammen havn søker om tillatelse til å dumpe snø over kaikanten på Holmen (gbnr 113/602) i Drammen kommune. Snøen brøytes for å opprettholde sikker havnetrafikk og håndteres umiddelbart etter snøfall. Området er avgrenset uten bytrafikk.

På bakgrunn av snøprøver tatt vinteren 2018/2019 søker Drammen havn om tillatelse til å dumpe snøen. De opplyser i søknaden at det ryddes og kostes jevnlig for å holde områdene så rene som mulig. Det vil også bli tatt prøver av snøen i løpet av vintersesongen for å dokumentere grad av forurensning.

I henhold til forurensningsforskriften § 36-8 blir søknaden fra Drammen havn lagt ut til offentlig gjennomsyn. Søknaden kan leses i menyen til høyre.

Du kan sende innspill eller merknader til søknaden

En eventuell uttalelse til søknaden må sendes til Fylkesmannen innen 1. september 2019. Vi ber om at uttalelser til søknaden gis skriftlig per e-post til fmovpost@fylkesmannen.no, eller per post til Fylkesmannen i Oslo og Viken, postboks 325, 1502 Moss. Merk uttalelsen med referanse «høringsuttalelse i sak» - 2019/38448.

Informasjon om videre saksgang

Etter at eventuelle høringsuttalelser har kommet inn til Fylkesmannen i Oslo og Viken, vil de bli forelagt søker til uttalelse, før Fylkesmannen fatter vedtak i saken.