Fylkesmannens egne ord - Vestre Slidre

Kaisa Opheim og Tone Hilmen representerte ungdomsrådet, og de snakket ut om å skaffe sommerjobb til unge, ønsket om en ungdomsklubb sentralt – ja helst et ungdomshus – og psykisk helse blant ungdom i kommunen da de møtte fylkesmannen og formannskapet i hjemkommunen.
Kaisa Opheim og Tone Hilmen representerte ungdomsrådet, og de snakket ut om å skaffe sommerjobb til unge, ønsket om en ungdomsklubb sentralt – ja helst et ungdomshus – og psykisk helse blant ungdom i kommunen da de møtte fylkesmannen og formannskapet i hjemkommunen. (Foto: Ivar Ødegaard)

Etter hvert eneste av de 48 kommunebesøkene fylkesmann Knut Storberget er på nå i vinter, gjør han seg noen tanker som han deler med leserne.

Husker du leirskoleuka? Det gjør jeg. På fjellet og ved kysten. Innlandet er med sine 9 leirskoler et viktig leirskolefylke. Igår besøkte vi Brennabu leirskole på Vaset i Vestre Slidre. Av de beste, Elisabeth! Vi trenger leirskolen mer enn noen gang. Et sted hvor elevene kan vise mestring på områder de ikke før har vist. Et sted hvor sosiale ferdigheter trenes og brukes. Et sted hvor friluftsliv og naturvern og miljø blir levende. Og et sted for forelskelse og lek. Glemmes ikke!

Så en hyllest. Ordfører Eivind Brenna får være representanten for lokalpolitikere som gjennom mange år har gitt mye av sin tid og sitt engasjement. Fortjener stor takk. Det synes i Valdres og i Vestre Slidre. Han lot andre prege vårt møte, og slapp folk til. De som hver dag gjør Vestre Slidre enda mer spennende. Kommunepsykologen. Trekkspilleren Håvard Kirkeengen. (Gratulerer med 11-årsdagen idag forresten, Håvard). Digitaliseringsrådgiveren. Formannskapet. Kulturaktivisten. Grunneieren og hytteutvikleren. Rakfiskprodusenten. Rådmannen Martin.

Og ikke minst; godt forberedte ungdomsrådsrepresentanter Tora Hilmen og Kaisa Opheim. Konstruktive innspill til oss og politikerne om hvordan det er å være ung i Vestre Slidre. Og hva som må til. Nå kjempes det for et ungdomshus. De hadde gode argumenter og er verdt å lytte til. Vestre Slidre har egentlig litt av alt som Innlandet skal leve av: natur og friluftsliv, deriblant kulturaktiviteter, lokalprodusert mat og ungdom med tro på ei fremtid i Innlandet.

Knut Storberget
fylkesmann

Kontaktpersoner