Tynset

De som er spesielt gode i geografi, vil se at det røde «taket» faktisk er en modell av Glommavassdraget.
De som er spesielt gode i geografi, vil se at det røde «taket» faktisk er en modell av Glommavassdraget. (Foto: Ivar Ødegaard)

Tynset ligger som plommen i egget – midt i regionen! Tynset har det også som plommen i egget, for det er mye som blåser Tynsets veg akkurat nå. Samme dag som fylkesmann Knut Storberget og hele 12 personer fra embetet var på besøk, la rådmann Arild Einar Trøen fram regnskapsresultatet for 2018, med et solid overskudd på 16,6 millioner kroner.

Og direktør Bjørn Børresen i Norsk Helsearkiv leser søknader fra folk som vil ha jobb. Over 200 søknader skal han gjennom; og dessuten må han svare på telefoner fra hele landet om jobb. I juni åpner det nye, nasjonale helsearkivet, som vil gi 50 statlige arbeidsplasser til Tynset innen utgangen av året. Børresen forteller om kjempeinteresse for å jobbe der, og det kan jo bety tilflytting til kommunen.

Men om Tynset er et naturlig regionsenter, er det med sine 5.600 innbyggere ikke stort, mener enkelte. Enkelte andre mener det er stort nok når det rommer akuttsykehus, videregående skole og høyskolesenter.

Kontaktpersoner

FAKTA OM TYNSET

Kommunenavn: Tynset (kommer trolig av elvenavnet Tunna, som kanskje hører sammen med å tunne, ‘svinge rundt, virvle’, og -set, ‘bolig, tilholdssted’)
Landareal: 1.822 km2
Folketall pr. 1.1.2018: 5.605
Ordfører 2019: Merete Myhre Moen (Sp)

Kilder: SNL, SSB, Wikipedia

PROGRAM I TYNSET

Sted: Tynset teknolab

Tema:

  • Besøk på Tynset teknolab
  • Utdanning og kompetanse
  • Kommunestyremøte