Jevnaker

KISTEFOS MED EN VRI: Kistefos i Jevnaker, med galleri, skulpturpark og industrimuseum, gjør nå en skikkelig vri for å bli et enda mer attraktivt reisemål.
KISTEFOS MED EN VRI: Kistefos i Jevnaker, med galleri, skulpturpark og industrimuseum, gjør nå en skikkelig vri for å bli et enda mer attraktivt reisemål. "The twist" heter det nye bygget som skal stå ferdig til høsten. Prislapp om lag 200 millioner, tegnet av danske Bjarke Ingels Group og allerede nevnt som ett av de fem mest interessante byggene I VERDEN som vil stå ferdig i 2019 av The Telegraph. (Foto: Ivar Ødegaard)

Jevnaker kommune ligger mindre enn et steinkast unna Viken og vil fra 2020 sokne til Viken-regionen. Kommunen har innflytting, bra med utbygging og store planer om mer. De kaller prosjektet «Fjordlandsbyen Jevnaker». Ellers kan kommunen smykke seg med turistmagneter som Hadeland Glassverk og Kistefos, som er både galleri, skulpturpark og industrimuseum og som står foran en spennende utvidelse i verdensklasse.

Da fylkesmann Knut Storberget & co kom på besøk, inviterte de til møte i nyrenoverte og nylig påbygde Bergebakken skole – der kommunen har investert 130 millioner. Det var en passende ramme for presentasjoner og samtale om barn og unges situasjon.

Kontaktpersoner

FAKTA OM JEVNAKER

Kommunenavn: Jevnaker (av norrønt Jafnakr, ‘jevn åker’; gårdsnavn)
Landareal: 194 km2
Folketall pr. 1.1.2018: 6.777
Ordfører 2019: Lars Magnussen (Ap)

Kilder: SNL, SSB, Wikipedia

PROGRAM I JEVNAKER

Sted: Bergerbakken skole

Tema:

  • Oppvekst, skole og barnevern
  • Kistefos-museet