Stor interesse for fjøs bygd i tre

Fjøsåpning på Evje 12. desember 2019.
Fjøsåpning på Evje 12. desember 2019. (Foto: Reidar Tveiten / Fylkesmannen i Agder)

Mange på åpning av nytt fjøs på Evje 12. desember – kurs om landbruksbygg i tre 21. januar.

Mange interesserte hadde møtt opp for å se det nye fjøset til Terje Birkeland og Elin Fjellheim på Evje. Det var de to bøndene og entreprenørene inviterte til fjøsåpning 12. desember. Fjøset er bygd i tre og er på hele 1800 kvadratmeter, og det er plass til 56 mordyr og 70 fôringsdyr.

Fjøset er bygd i slepplaft levert av Riska sag fra Rogaland, mens betong- og snekkerarbeidet er utført av det lokale byggfirmaet Smeland bygg. Terje og Elin har i tillegg lagt ned en hel del egeninnsats i prosjektet. Fjøset, med en kostnadsramme på 10 millioner kroner, har et lyst og trivelig innemiljø og dyrene fremstår rolige.

Lær mer på kurs i januar

Trebruk i fjøs gir et godt og rolig innemiljø og sammen med naturlig ventilasjon svært god luftkvalitet. Dette er noen av grunnene til å bygge fjøs i tre. Mer om dette kan du lære på kurset som arrangeres på Evje den 21. januar 2020. Dette er et kurs for alle med interesse for landbruksbygg i tre og særlig om en går med tanker om å bygge driftsbygning. Mer info om dette kurset finner du her: http://www.bi3.no/arrangement/fagdag-landbruksbygg-i-tre/

Kurset arrangeres av tredriveren på Agder, Kristin Vedum, i samarbeid med blant andre Fylkesmannen i Agder.

Kontaktpersoner