Nytt om veterinære reiser

Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og staten ble på tirsdag enige om endringer i jordbruksavtalens bestemmelser om veterinære reiser.

Bakgrunn for endringer er utfordringer knyttet til koronasituasjonen, slik tilfellet har vært på Ytterøya i Levanger kommune, der ferjetrafikken er redusert i en periode i forbindelse med korona.  

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 22.04.2020

I protokollen fra forhandlingene mellom staten og organisasjonene den 20. april står det følgende om veterinære reiser:

«Med bakgrunn i utfordringer knyttet til koronaepidemien er partene enige om å utvide tilskuddstaket for andre kostnader per reise ved bruk av leid skyssbåt i satser for tilskudd til veterinærreiser. I tilfeller der det er nødvendig å bruke beredskapsfartøy og dette medfører ekstraordinære kostnader pga. koronaepidemien fastsettes maksimalt tilskudd til kr 15 000».

Fylkesmannen i Trøndelag har registrert stort lokalt engasjement i denne saken, og organisasjonene har lagt ned betydelig arbeid i å få til en god løsning for å sikre veterinærtjenester i alle deler av landet. Vi håper veterinærsituasjonen med dette løser seg for Ytterøya og lignende områder med samme utfordring pga koronasituasjonen.      

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.