Avlyser muntlig eksamen i videregående skole

Alle muntlige, muntlig-praktiske og praktiske eksamener i videregående skole avlyses våren 2020. Det opplyser kunnskapsdepartementet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Hovedgrunnen til å avlyse muntlige eksamener er å få gjennomført  alle privatisteksamen denne våren.

"Vi skulle selvsagt aller helst gjennomført eksamen som vanlig, men fylkene har vært tydelige på at vi må prioritere. Derfor prioriterer vi å gjennomføre privatisteksamener. Det viktigste for elevene i videregående er at de får en grunding standpunktvurdering og vitnemål", sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i pressemeldingen.

Fra før av er alle skriftlige eksamener i videregående skole og alle eksamener på ungdomstrinnet avlyst. Nå avlyser regjeringen også alle ikke-skriftlige eleveksamener i videregående skole. Dermed kan lærerne sette alle karakterene siste opplæringsuke, skriver kunnskapsdepartementet.

Abonner på Koronanytt fra Fylkesmannen

Nå kan du også abonnere på koronanyheter fra Fylkesmannen i Trøndelag! Gå til https://www.fylkesmannen.no/Trondelag/Abonnement/, kryss av for "korona" og oppgi din e-postadresse, så får du e-postvarsel om alle koronasaker som vi legger ut.